„Седмицата на акулите“ се завръща с нови филми и разгадаващи мистерии около живота на акулите

Предизвикателни експерименти ще ни доближат до мистериозния свят на акулите

„Седмицата на акулите“, най-очакваното лятно събитие ще заплува на екраните от 29 юли, в 00:00 часа до 4 август. За първи път по време на „Седмицата на акулите“ Discovery Channel ще излъчи първият си пълнометражен филм – „Преобърнати: Кръв във водата“, история по действителен случай за нападение на акула през октомври 1982 г. Тази година „Седмицата на акулите“ ще отведе зрителите до океани по целия свят, където едни от най-уважаваните морски биолози и научни институти в света ще представят напълно нови, разтърсващи истории за акули и ще предприемат едни от най-предизвикателните експерименти, за да се докоснат до мистериозния свят на акулите. В допълнение, учени и експерти откриват ново място за ловуване край бреговете на Южна Африка и стават свидетели на драматични битки между хищник и жертва.

Експедицията неизвестна: Мегалодон – неделя, 3 август в 00:00 часа

Пет пъти по-голям от Тиранозавър Рекс, с челюсти, способни да пречупят танк, Мегалодон е най-върховния хищник. Тази 60-тонова мега-акула е управлявала световните океани в продължение на близо 20 милиона години. Докато изведнъж не изчезва. Но как кралят на океана загуби трона си? Палеонтолози използват вкаменени зъби – единственото оцеляло доказателство за съществуването на Мегалодона – за да открият парченце от мистериозния пъзел, свързан с неговото изчезване. Тези праисторически дентални сведения може би носят ключа към отговора на въпросите кога и защо е изчезнала тази чудовищна акула. Междувременно, морски биолози изучават съвременните потомци на Мегалодона, за да разберат каква е причината за неговото изчезване. Това, което откриват е подводна „Игра на тронове“, която изправя едно същество срещу друго в битка за доминация. Продуцирано от Ping Pong Productions.

Легенда за Дийп Блу – вторник, 30 юли в 00:00 часа

Експертите Брандън Макмилан и Джими Партингтън се връщат на остров Гуадалупе, за да претърсят дълбините за Дийп Блу. Смятана за най-огромната голяма бяла акула в света, Дийп Блу е с големина от близо 7 метра и тегло от над 2,5 тона. Ако успеят да я намерят, може би ще могат да разберат малко повече за тези дълбоководни мега-акули. Продуцирано от Anomaly Entertainment.

Опасни акули: Аварийно кацане – четвъртък, 1 август в 00:00 часа

Нивата на адреналина ще се повишат рязко с „Опасни акули: Аварийно кацане“, където Пол де Гелдер и Джеймс Гланси скачат с парашут от 1066 м височина, за да преживеят какво е да се вреже човек в едни от най-отдалечените и гъмжащи от акули води. Този път избраната локация е Палау в Тихия океан, известен с богатото си население от акули, както и много отломки от самолети. Продуцирано от Big Wave Productions.

Законите на челюстите: Опасни води – сряда, 31 юли от 00:00 часа

Пол де Гелдер, Майк Дорнелас, Ник Лебьоф и Джамин Мартинели ще поставят себе си в опасност като пресъздадат 5 скорошни нападения от скули, за да разберат как нещата биха могли да свършат по друг начин. Какво трябва да направиш, ако си заобиколен от кръв на човек или риба?  Възможно ли е електрониката, която вземаме със себе си във водата да предизвиква атаки? Нашите водещи  ще се опитат да отговорят на всички тези въпроси и повече, докато пресъздават най-предизвикателните експерименти с акули в търсене на отговорите. Продуцирано от Lucky 8.

Преобърнати: Кръв във водата – неделя, 4 август в 00:00 часа

Базиран на ужасяваща история за нападение на акула по действителен случай през октомври 1982 г. След като яхта, плуваща към Флорида, се преобръща по време на неочаквана буря, екипажът остава с дни в студените води на Атлантическия океан, където става жертва на група тигрови акули. С надеждата да бъдат спасени, членовете на екипажа трябва да направят всичко по силите си, за да оцелеят, докато акулите продължават да ги обкръжават. С участието на Джош Дюамел, Тайлър Блекбърн, Ребека Граф, Бо Гарет и Джош Клоуз. Продуцирано от Stephen David Entertainment.

Смъртоносната зона при Гуадалупе – петък, 2 август в 00:00 часа

На 240 км от брега на Баха, Калифорния, остров Гуадалупе е известна гореща точка за големи бели акули. Тук, за да успеят да таргетират изобилната популация от тюлени, големите бели акули са тихи ловци, преследвайки жертвата си и убивайки я с изненадваща атака. Но водите около остров Гуадалупе са кристално чисти. Така че – как го правят? На други подобни горещи точки по света винаги има смъртоносна зона – място, където има повече хищнически прояви. Но тук в Гуадалупе, никога не е имало свидетели на нападенията. Екип от експерти, ръководен от д-р Янис Папастаматио и Мелиса Маркез, се заемат на мисия да заснемат невиждано преди поведение преди на ловуваща голяма бяла акула. С помощта на иновативни технологии и три вида специални камери, те целят да открият локацията на смъртоносната зона във водите на остров Гуадалупе. Продуцирано от Arrow Media.

Островът на челюстите: Кръвни братя – понеделник, 29 юли в 00:00 часа

Екип от изследователи на акули се отправя за трета година до известния Остров на челюстите, отдалечен остров край брега на Западна Австралия. Две мъжки големи бели акули, за които се смята, че са братя, са в основата на една интригуваща мистерия – дали тези животни разпознават и предпочитат да живеят и ловуват с кръвен роднина? Използвайки най-новата технология за проследяване, най-накрая се решава една голяма загадка. Продуцирано от Red Rock Films.

Програмата на „Седмицата на акулите“ 2019

29.07  Островът на челюстите: Кръвни братя

30.07- Легенда за Дийп Блу

31.07 Законите на челюстите: Опасни води

01.08 Опасни акули: Аварийно кацане

02.08: Смъртоносната зона при Гуадалупе

03.08 Експедицията неизвестна: Мегалодон

04.08 Преобърнати: Кръв във водата

За Discovery Channel: 

Discovery Channel е отдаден на създаването на документално съдържание с най-високо качество, което забавлява и информира зрителите за света с всички негови чудеса, разнообразие и изключителност. Каналът, излъчван в над 100,8 млн. домакинства в САЩ, може да бъде гледан в 224 страни и територии. Той предлага отличителен микс от вълнуващи високо качествени продукции и живописна кинематография, застъпени в жанрове, комбиниращи наука, технологии, изследвания, приключения, история и задълбочен достъп до хората, местата и организациите, които оформят и споделят света ни.

За Discovery Communications:

Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) задоволява любопитството и ангажира най-запалените почитатели на документалистиката с портфолио от висококачествени документални, спортни и детски канали. Достигайки до над 3 милиарда абонати чрез платена телевизия и безплатни платформи в 220 държави, портфолиото на Discovery включва телевизионните канали, начело с Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID Xtra, Discovery Science, Turbo/Velocity както и американския джойнт венчър OWN: Oprah Winfrey Network в САЩ, Discovery Kids в Латинска Америка, и Eurosport, водещият доставчик на локално значимо висококачествено спортно съдържание в Европа. Discovery достига до зрителите на всички платформи чрез дигиталните програми на Discovery VR, ОТТ оферти и възможност за гледане на телевизия по всяко време, на всички устройства, включващи Eurosport Player, Dplay, както и продуктите, предоставящи телевизия по всяко в GO портфолиото на компанията – TVE апликации и Discovery K!ds Play.