ВУЗФ е четвъртото най-добро висше училище в направление „Икономика“ в България

Това показва новата Рейтингова класация на висшите училища на МОН за 2019 година

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) запазва водещото си четвърто място сред най-добрите университети в професионално направление „Икономика“. Това показва новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН за 2019 година. Тя беше официално представена днес  от министъра на образованието Красимир Вълчев.

В професионално направление „Икономика“  отличените висши училища са общо 16. Високата оценка от 56 точки нарежда ВУЗФ на 4-то място,  изпреварвайки Нов български университет.

Данните на МОН сочат, че дипломантите на ВУЗФ са и едни от най-добреплатените в сектора със среден облагаем доход от 2223 лв. За сравнение средно облагаемият доход за професионалното направление в страната е от 1410 лв.

За ВУЗФ:

ВУЗФ e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.

Dayana Popova

PR specialist

Brand New Ideas