Wizz Air стана “Авиокомпания на годината” на Air Transport Awards 2019

Стивън Джоунс: Наградата е доказателство, че сме на прав път

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, бе обявена за „Авикомпания на годината“ на наградите за въздушен транспорт Air Transport Awards 2019. Това са единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт. Наградата бе връчена на Стивън Джоунс, заместник главен изпълнителен директор и управляващ директор на Wizz Air Унгария, по време на официална церемония, която се проведе в Екали, Гърция.

Стивън Джоунс – зам.-главен изпълнителен директор и управляващ директор на Wizz Air, Унгария

Д-р Костас Ятроу, президент на наградите Air Transport Awards 2019, коментира: „Наградите за въздушен транспорт се утвърдиха като важно събитие в индустрията благодарение на ангажираността на организациите и отделните лица от авиационния сектор. Важно е да отличаваме и да поощряваме най-добрите сред най-добрите и техните лидерски практики.“Наградите Air Transport Awards за 2019 г. се проведоха  в партньорство с Hermes – организация за въздушен транспорт, и ATN – новинарска агенция за въздушен транспорт. Журито на корпоративните награди включваше едни от най-известните фигури в индустрията на въздушния транспорт, а именно:

• Хенрик Холоей, председател на журито и генерален директор на Европейската комисия за мобилност и транспорт

• Джеф Пуул, генерален директор на CANSO

• Робърт Дейън, вицепрезидент на Hermes

• Чарлз Шлюмберже, водещ експерт по въздушен транспорт в Световна банка

Стивън Джоунс, заместник главен изпълнителен директор и управляващ директор на Wizz Air Унгария, заяви по време на церемонията: „Днес отбелязваме още един важен момент за Wizz Air. За нас е чест да бъдем признати за авиокомпания на годината. Тази награда е резултат от усилената работа и отдадеността на забележителния екип на WIZZ, лоялността и доверието на нашите клиенти, както и подкрепата на нашите партньори. Wizz Air е изградила своя бизнес около една проста цел да направи пътуването със самолет достъпно за всички и да направи живота на пътниците и света около нас по-добър, и тази награда е още едно доказателство, че сме на прав път. Занапред Wizz Air ще продължава да подобрява услугите си, като въвежда иновации и предлага достъпна възможност за всеки да обогати живота си чрез пътуване.“

Д-р Костас Ятроу, президент на наградите Air Transport Awards 2019, коментира: „Наградите за въздушен транспорт се утвърдиха като важно събитие в индустрията благодарение на ангажираността на организациите и отделните лица от авиационния сектор. Важно е да отличаваме и да поощряваме най-добрите сред най-добрите и техните лидерски практики.“

За Wizz Air

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа с флотилия от 112 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 650 маршрута от 25 бази, свързващи 146 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4500 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 34 милиона пътници през 2018 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията получи най-високия възможен рейтинг от 7 звезди отAirlineRatings – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, както и бе обявена за Aвиокомпания на 2019 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.