Започва киноложки уикенд в Първомай

Различни породи кучета от цял свят ще дефилират на киноложка изложба край Пловдив

В продължение на два дни любители на кучета ще могат да се насладят на празнична атмосфера, ще открият много нови приятели – ще се докоснат до културните тържества на гр. Първомай.

Стотици породисти кучета от цял свят ще бъдат представени този уикенд на престижна киноложка изложба  в  гр. Първомай.  Тя ще включва: специализирани изложби, парад на шампионите /ще се акцентира на трите български породи Българско лудогорско гонче, Български барак и Българско овчарско куче/. Участниците на интересното събитие ще представят пред любителите на кучетата различни породи домашни любимци от 12 държави.

Програмата ще бъде разнообразна и разделена на различни категории. Една от тях е „Парад на шампионите“, където ще бъдат представени всички кучета от България, спечелили европейски и световни титли, интернационални шампиони и кучета, които със своите работни качества помагат на хората – като терапевти, водачи на хора с влошено зрение, примери за неразрушимата връзка между човека и кучето.

На изложбата ще присъстват петима съдии от различни държави, които стриктно ще оценяват екземплярите по различни показатели.

Всички тези изживявания ще бъдат комбинирани с участието на малки дечица, които ще демонстрират своите невероятни певчески и танцувални умения.

“Въпреки че акцентът на този празничен уикенд е поставен върху четирикраките ни любимци, ние сме отделили голяма част от себе си и на нашата кампания „Заедно в живота“. Тя ще присъства и на тазгодишната изложба. Основното направление на кампанията е подпомагане на Отделението по детска онкохематология в Пловдив и дечицата, болни от рак. Второто направление на кампанията е намаляване на детската агресия с помощта на кучето–терапевт, която се провежда в различни училища в Пловдив”, споделят организаторите.

Събитието ще се проведе на 11 и 12 май 2019 г. и ще завърши с различни награди за победителите.

Организатори на киноложката изложба са: Киноложко дружество Първомай и Община Първомай. Тя се осъществява под егидата на кмета на община Първомай.

Източник: САСParvomai2019, Снимка: Facebook