Да извърви през времето своите пътеки и пътища

ДО

Боян Ангелов

Председател на  Съюза на българските писатели

Драги поете,

Ние от екипа на Агенция Sofiapress най-сърдечно ти честитим празника над всички празници – деня в който всеки човек известява с поглед  и вик, че идва на белия свят, за да извърви през времето своите пътеки и пътища.

Първата и следващите житейски и творчески пътеки са завързани за прага на родната ти къща. Талантът ти освети всичките пространства на твоя живот с поетични думи и съкровени човешки слова – знак на обич към хората. С тяхната светлина изгради своя поетичен храм, в който имаме радостта да сме твои гости – слушатели и читатели.

Основоположният камък в него бе стихосбирката ти „А върху ножа – детелина” – кръщелното ти свидетелство за поетическо майсторство. Позволи ни да си припомним част от краткия емоционален предговор към нея от големия поет Матей Шопкин:

„Това са стихове, родени в глъбините на една душа по юношески нежна и вдъхновена. И същевременно – изконно българска! Може би защото е роден в бунтовния град Панагюрище, може би защото е правнук на опълченец, може би защото още от детските си години е закърмен  с любов към подвизите на борци и мъченици… А може би защото просто е верен на своя родословен корен, на своята българска кръв!”

С тази си тъничка книга ти, поете, подсказа че ще извървиш щастлив път, и със следващите си литературни книги.

Днес техния брой е над 30 и с тях заемаш достойно своето място в централната ложа на съвременната българска поезия.

Бъди щастлив!

Честит да е рожденият ти ден!