Започва благотворителна кампания в помощ на майките на деца с увреждания

„От какво се нуждае едно дете?“. Едно дете се нуждае от майка – от някой, който да се грижи за него. От някой, който да го обича.

Когато се роди дете с тежко увреждане, в 99% от случаите до него остава майка му. Тя се сбогува с предишния си живот такъв, какъвто го е познавала, а често се разделя с професията си и се отдава изцяло на грижите за детето. В значителна част от случаите, бащата напуска семейството, неспособен да поеме бремето, и оставя майката да бъде единственият родител в семейството.

Ето защо, ние, Българска Асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ, съвместно с Фондация „Майко Мила“ започваме една кампания за извършване на медицински прегледи на майкина деца с увреждания с цел предотвратяване на тежки заболявания, които могат да отнемат възможността на тези родители да се грижат за децата си.

Реализирането на прегледите ще започне през януари 2018 година и сенадяваме, че това ще е само началото на една постоянна инициатива, която ще помогне на родителите на деца с увреждания да останат здрави и до децата си.

С тази кауза БАЗБ и Фондация „Майко Мила“ си поставят цел да подкрепятродителите на деца с увреждания и ще проведат първата по рода си мащабна акция по профилактика на здравето на родители, които обгрижват
деца със специални нужди. Българска Асоциация на застрахователните брокери– БАЗБ изцяло осигурява средствата необходими за извършването на медицинските прегледи.

Дарителска  набирателна сметка:

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ)

Българо-американска кредитна банка
БАНКОВ КОД  :BGUSBGSF
IBAN   BG 87BGUS91607005256300

 

Тези, които помагат на Българска Асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ и „Майко Мила“ за изпълнението на тази благородната инициатива са петте от водещите  застрахователни дружества в България в здравното застраховане – Булстрат Живот , ЗАД България, ДЗИ Живот, Дженерали и Уника Живот.  Очакваме и останалите застрахователи да се включат в кампанията ни.

Ако и вие желаете да подкрепите тази благородна кауза, свържете се с Майко Мила или БАЗБ. Набирането на средства ще продължи от 22.11.2017 г. до 31.01.2018 година.

 Градовете, в които ще се проведат прегледите са: Бургас, Варна, Видин, Враца, Горна Оряховица, Добрич, Карлово, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Севлиево, Силистра, Сливен, София, Нова Загора, Стара Загора, Харманли, Шумен и Ямбол.