Защо чужденците предпочитат все повече България за туризъм

Министерството на туризма изказа статистика, направена от Националния статистически институт, която сочи огромен ръст на чуждестранните туристи по българските курорти. През 2017г. 8,882 млн. чужденци са посетили България. Ръстът в проценти е равен на 7,6, спрямо 2016г., която води класациите досега. Целта на Министерството е през 2018 посетителите да достигнат 10 млн. По данни на БНБ приходите за периода януари-ноември миналата година са скочили с 9,1%, което показва, че привличаме висок клас туристи. Няколко са причините, които привличат туристите:

Защото е евтино:

България предлага едни от най-евтините цени за храна, престой и услуги. За 2017 година, страната ни е най-евтината туристическа дестинация в Европа.

Природа и забележителности

Българската природа има уникален по рода си характер, който привлича любителите на красивите планини, чистия въздух, свежия летен бриз и примамващите плажове. Освен това можем да предложм на посетителите, избрали точно нашата страна, вековни катедрали, запазени старинни църкви и магични местности, единствени за Балканите. Това, което се случва е, че страната ни започва все повече да рекламира нашите забележителности на различни световни форуми, което от своя страна дава резултат. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Традиции, обичаи и фестивали:

В коя друга страна можем да видим как боси момичета танцуват върху жарава с икона в ръка? Къде другаде мъжете танцуват в замръзналите реки? А фестивалите, които организираме са единствени по рода си на територията на Балканите. Античният театър е един от малкото добре запазени театри в света, които все още се използват. Тук ще споменем и музикалните концерти и фестивали, които са един огромен генератор на туристи. Въпреки акцията на Валери Симеонов, дни преди Solar summer 2017, не е грешно да твърдим, че фестивалът на MTV във Варна и редицата концерти на световни изпълнители “замазаха положението”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защото сме добри домакини:

Обслужването, отношението, кухнята и обстановката, са типично български и това кара посетителите да имат толкова голям интерес към България. Това е голям плюс за туръзма от гледна точка на новопоявилите се виртуални платформи, в които посетители коментират своите преживявания. Няма значение коя е дестинацията, положителните нагласи на местните е винаги един от първите фактори, които биват обсъждани. Там сме в ТОП 5.

Защото имаме хубаво вино:

През 2017г. българско вино достигна достойното второ място в света.