Престижен концерт на Детския радиохор

Детският хор на БНР ще демонстрира високото си музикално майсторство и певческо изкуство в концерт, посветен на силните културни връзки между Япония и България. Престижното събитие ще се състои на 3 ноември от 19:00 часа в Софийската градска художествена галерияВходът е с покани. Концертът е част от програмата за 28-ите Дни на японската култура в България. 

По време на представлението ще бъдат изпълнени български и японски песни под диригентското майсторство на маестра Венеция Караманова и акомпанимента на пианистката Светлана Ананиевска. Концертът ще допринесе за по-нататъшното насърчаване на двустранния културен обмен между Япония и България.

Детският хор на БНР и Япония имат дългогодишни връзки, създадени още през 1966 година от основателя на хора акад. Христо Недялков и основателя на Токайския университет Шигейоши Мацумае. Тези японско-български отношения са запазени и до днес благодарение на редица видни личности, сред които са сегашният президент на Токайския университет проф. д-р Тацуро Мацумае, диригентът на хора г-жа Венеция Караманова и известни български певци.

Събитието се организира от Детския хор на БНР, Асоциацията на завършилите Токайския университет в България и Софийската градска художествена галерия, с подкрепата на Посолството на Япония в България.
хор