“Киномания” с конкурс за детски игрални и анимирани филми

Оскари за детски филми

За втора поредна година “Киномания” ще раздаде детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал – на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл” от 10:30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „Гледай” – основното послание на Киномания 2019.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В КОНКУРСА НА “КИНОМАНИЯ”?

Деца от цялата страна на възраст от 7 до 14 години могат да участват в детския кинофестивал. Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на [email protected] или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Важни условия са сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години. Дължината на филмите трябва да бъде до 3 минути. Историите не трябва да включват диалог и аудио реплики. Важно е и да можете да докажете, че децата са създатели на филма.

Момчил Цонев