Художник в сянка – Велина Даскалова

В рубриката “Художник в сянка” ще ви представяме български артисти, които не са добили широка популярност. Те са хора, които обожават това, което правят и му се наслаждават. Те предпочитат да има малка аудитория, но да е стойностна. Художниците в сянка не са онобено известни, обикновено не живеят в София, но са не по-малко талантливи. Запознайте се с радостите и неволите на българите, които са се отдали на изкуството.

 

В първото издание на рубриката ще ви запознаем с Велина Даскалова. Освен много добър художник, тя  се занимава и с някои козметични процедури, като бодиарт, грим, рисуване на перманентни вежди и поставяне на трайни мигли. Както се вижда изкуството е нейната страст. Тя е излязла извън границите на платното и се е прехвърлила върху човешкото тяло. Също така Велина рисува и върху стени, дрехи, чаши и общо взето върху всичко, за което може да се сетите. За сега работи с акрилни бои. “Бих рисувала върху абсолютно всичко, стига да става трайно и красиво, върху всякакви повърхности.” споделя Велина за Sofiapress.

Велина не държи да я разпознават по улиците и всички да знаят с акво се занимава. Тя държи само интелигентни и ценящи изкуството хора да се интересуват от нейните творби. Ще ѝ бъде доста приятно да навлезе по-навътре в художествените среди, да намери и поддържа контакт с други художници. Не иска да се знае от хора, които не ценят изкуството.

Г-ца Даскалова не прави големи изложби, но за сметка на това продава своите продукти много добре. Тя е доказателство, че когато си добър и си се обградил от правилните хора, постигаш това, което искаш. Рисува единствено вкъщи и самата тя твърди, че няма нужда от студио. Вкъщи тя се зарежда с положителна енергия, която я вдъхновява. По-приятно е, когато работиш на място, на което се чувстваш спокоен. На въпроса къде продава, тя отговаря: “В интернет, в онлайн галерията, в сайтовете, на живо, на кафе. Нямам точно място.”

Тя е един от малкото артисти, които са доволни какво се прави за изкустовото. Няма претенции за промяна и нищо не я притеснява. Има следващи идеи, но засега иска да ги запази в тайна и те да останат изненада за публиката. Велина желае след тази статия хората да се заинтересуват и сами да проверят на какво е способна.

2 Comments on “Художник в сянка – Велина Даскалова”

Comments are closed.