Пловдивски поети ще четат пред колеги от целия свят

“Писателите и Пловдив” е част от Културния календар на Дирекция „Култура и културно наследство” – 2019

Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се състои в рамките на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ“ – Пловдив 2019 на 11 май, събота, от 17 часа в литературния салон на Дружество на писателите – Пловдив.


13 поети от САЩ, Русия, Испания, Дания, Турция, Израел, Северна Македония, Румъния ще чуят своите колеги на български език с превод на английски.
В четенето ще участват по азбучен ред поетите, членове на Дружество на писателите – Пловдив: Антон Баев, Екатерина Костова, Иван Странджев, Минко Танев, Розалия Александрова, Светла Караянева, Стоян Терзиев, Стоянка Боянова, Станислава Станоева, Тильо Тилев.
Преди това на същия ден – 11 май, от 11.00 часа в Културния център на Радио Пловдив още четирима пловдивски поети ще се изявят в рамките на концерта на световно популярната датска пианистка Кристина Бьорке, която ще изпълни пиеси за пиано на най-големия датски композитор на ХХ в. Карл Нилсен.

Проектите „Писателите и Пловдив“ и Международен фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2019″ се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив и са част от Културния календар на Дирекция „Култура и културно наследство” за 2019 г.