Росалин Наков, закотвените мечти и… Бургас и морето

На 28 юли в Бургас, на сцената на Летния театър ще се проведе поредното издание на песенния конкурс “Бургас и морето”. Одобрените песни са 12 на брой, а бургаската публика ще има удоволствието да чуе свои любими изпълнители, представящи съвременната българска поп музика.

В конкурса ще участва и композиторът Росалин Наков с песента по негов аранжимент – “Закотвени мечти”. Текстът е на Ангел Симеонов, а изпълнението е поверено на Панайот Панайотов. “Песента е написана по изключително вълнуващ текст, а по мнение на наши приятели и близки колеги, тя пасва идеално на изпълнителския маниер на Панайот Панайотов, сподели Росалин Наков за sofiapress. – “Той се справи изключително, а целият екип положи много труд към детайла, за да може да се получи красив образ и да достигне до сърцата на хората – да ги развълнува,” коментира още композиторът.

 

Росалин коментира, че преди години задължително условие за песните, участващи на конкурса е да са с морска тематика. “Не съм сигурен дали и сега това е така, но така или иначе, Ангел има изключителни песни за морето, като например, текста му “Сива тишина”. Надявам се и него да успеем да превърнем в нова песен, нов поглед към морето. То е толкова красиво, че винаги ти дава нещо ново. Дори Клод Дебюси е написал симфония за него,” продължава композиторът. “Бургас и морето има своята атмосфера и се радвам че тази година подготвихме и представихме на селекционното жури наша песен. С вълнение очакваме 28 юли”.

Росалин Наков е печелил конкурса през 2000 година, с изпълнител на песента “Пясъчно момиче” в изпълнение на Орлин Горанов и по текст на Иван Тенев.

Песните на тазгодишното издание ще се оценяват на живо на 28 юли от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров. В надпреварата за любовта на слушателите и оценките на журито ще влязат следните музикални заглавия:  

 

Comments are closed.