Виртуална реалност, 3D мапинг и 3D принтинг демонстрации в пространство ДНК

Демонстрации на виртуална реалност, 3D мапинг, 3D принтинг и еко технологии преобразяват ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс на 2 май в рамките на (не)конференцията WATIFY: Inspire to Transform. Интерактивното събитие е организирано от WATIFY, кампания на Европейската комисия за стимулиране на технологиите в бизнеса, и се осъществява с подкрепата на гражданската платформа за дебат и общо действие MOVE.BG и Enterprise Europe Network Bulgaria.

Виртуална реалност
Участниците в WATIFY: Inspire to Transform ще имат възможност да напуснат „тук и сега“ и да влязат във виртуалната реалност благодарение на българската компания VR Express. Иновативни казуси от различни бизнес сектори – творчески индустрии, туризъм, финанси, здравеопазване, машинно инженерство, хранително-вкусова промишленост, строителство, търговия – ще демонстрират как виртуалната реалност може да бъде използвана от бизнеса с цел иновация и растеж.

VR Express е компания за виртуална реалност, базирана в София. Те създават уникално VR съдържание – от 360-градусови видеоклипове и VR анимации до интерактивни преживявания.

3D мапинг 
3D мапинг визуализации, сътворени от Elektrick.me, ще демонстрират как технологиите могат да променят всяко едно пространство, да създадат уникално преживяване и да предизвикат емоция.
Elektrick.me са талантливи български артисти, специализирани в създаването на уникални видео шоута, 3D мапинг и motion graphics. Те вярват в магията – магията да преживееш нещо възвишено. Като парче на нов свят, който се гради пред теб. Целта им е да създадат  aртистични творби, достойни за страхопочитание, да вдъхновяват света и да се забавляват, докато го правят.

3D принтинг
Посетителите ще могат да проследят на живо процеса на 3D принтинг, да се запознаят с различни типове принтери, материали и прототипи, както и да отнесат със себе си специални 3D-принтирани подаръци.
За това ще се погрижат Smartfablab – първата в България лаборатория за дигитално производство. Тя се хоства в Лабораторията за градски дизайн, разположета в задния двор на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. SmartFabLab е основана през лятото на 2013 г. от Асоциация “Трансформатори”, Digital Spaces Living Lab и частни инвеститори. Трите основни области, в които SmartFabLab работи са интелигентни градове, интелигентни обекти и интелигентни мобилни приложения за проектиране и производство.

Бисквитени чаши за кафе
По време на събитието, участниците ще опитат и българските еко чаши, изработени от бисквити. Cupffee е алтернатива на традиционните чаши. Изработени от естествени зърнени продукти, те са екологични, вкусни, хрупкави и подходящ за всички видове топли и студени напитки.
Не пропускайте възможността да тествате всички тези технологии в рамките на WATIFY: Inspire to Transform. (Не)конференцията ще събере лидери в иновациите от цяла Европа, за да обменят ноу-хау, да работят по нови идеи и прототипи, и да създадат ценни контакти с професионалисти, активни в сферата на технологиите и бизнес трансформацията.
Събитието е безплатно, а регистрацията е отворена до 30 април. За повече информация, регистрация и пълна програма, посетете уебсайта на събитието. Запазете своето място сега и се включете в разговора за бъдещето на технологичната трансформация в Европа.
Събитието си партнира с конференцията Smart Specialisation and Technology Transfer as Innovation Drivers for Regional Growth, която ще се проведе на 3 и 4 май и е организирана под егидата на българското председателство на Съвета на ЕС.