Животните и тяхното изкуство

Изображение: sharenator.com

Колкото и невероятно да звучи, по света има животни, които са развили умението да рисуват. Оказва се, че рисуването не е присъщо само за нас. Естествено, картините, дело на животни, не са толкова впечатляващи, колкото тези на хората.

Всъщност, има много различни мнения относно животинското изкуство. Някои считат, че творбите, създадени благодарение на способността на някои животни да нанасят боя върху платно, не може непременно да бъдат определени като изкуство. Въпреки това, самият факт, че има представители на животинското царство, които могат да боравят с четка, да използват устните си, лапите си и други части от тялото си, за да нанасят боя върху платно, сам по себе си е изумителен.

Вижте част от тези талантливи животни, за които пише mnn.com

Прасе      


Това прасе от Южна Африка е талантлив художник. Кръстено с името Pigcasso, то било спасено от кланица от жена, която бързо разбира за интелекта и любопитството му към творческото изразяване. Те си сътрудничат в рисуването на картините – Джоан, както се казва жената, избира цветовете, а Pigcasso рисува. Изкуството им се продава по изложби, а събраните пари отиват за благотворителни цели.

Кон


Чоя е името на кон от смесена порода, известен в света на изкуството със своите рисувани с уста картини. Стопанката му разбира за способността на коня да рисува, когато той започнал да я следва, докато тя боядисвала оградата. Чоя използва статив и акварели, за да създава абстрактно изкуство. Той държи четката между зъбите си и използва своя език, за да нанася щрихите. Негови картини са били показвани в няколко галерии.

Слонове      

https://www.youtube.com/watch?v=4KW5y7SmQq4

Зоопаркът в Орегон е дом на няколко дебелокожи художници. Паки, Роузи и Рама създават свои собствени художествени произведения, но си има причина Рама да бъде наречена „Най-големият художник на Орегон“. Огромният слон показва толкова голям интерес към занаята, че той рисува по два различни начина – използвайки четка, която държи с хобота си, и като пълни хобота си с нетоксична темперна боя, която след това издухва върху платно.

Маймуни




Господин Бейли е маймуна от рода капуцин в зоопарк в Оклахома, която обича да рисува на много места – върху хартия, по стените и дори по гледачите на животни. Господин Бейли със сигурност не е първият примат, който умее да рисува. Горилата Коко и шимпанзето Конго също са известни със своето изкуство.

Носорог


Женският носорог Мечи рисува със своите устни откакто става част от зоопарка в Индиана. Тя е намерена в планините на Непал, докато се скитала сама, след като майка й станала жертва на бракониери. Рисуването е нещото, с което Мечи се разнообразява, когато навън е прекалено студено, за да излиза.

Но как този носорог е бил научен да рисува? В началото, хората от зоопарка поставяли парчета банани или моркови върху лист хартия, които тя разнасяла върху него. Когато свикнала с движенията, които правела с устните си, заменили храната с безвредна боя.      

Куче


Сами се влюбва в рисуването, когато неговата стопанка прикрепя към любимия му гумен кокал четка за рисуване. От този момент насам, четириногият художник създава различни абстрактни картини, използвайки разнообразни цветове. Картините на Сами са били показвани в различни галерии в Ню Йорк.