Известни класически картини нахлуват в съвремието

 Canvas е проект, създаден от бразилския художник Габриел Нардели Арауджо. 28-годишният артист “освобождава” добре известни герои от класически картини и ги поставя в съвременния контекст, с помощта на Photoshop.

“Процесът е изцяло дигитален, моите творби не съществуват, поне досега, във физическа форма. Това се прави във Photoshop въз основа на снимки на местата, които посетих и на снимки, до които имах достъп. Всички други снимки са достъпни онлайн от самите музеи в раздели с висока разделителна способност, което много допринесе за окончателното качество на изображенията “, обяснява Арауджо в интервю, цитиран от изданието boredpanda.

Първоначално този проект e просто изход за Габриел, който му позволява да създава сюрреалистични образи, но с течение на времето важността му се променя. “Аз възприемам монтажите като нови форми на присвояване на пространство и произведения на изкуството, и чувствам, че оставям нематериален знак на това място. Хората, които са се свързали с моята работа и по-късно посещават даденото място или виждат оригиналната картина, могат да си създадат нова визия за тях “, смята Арауджо.

Какво мислите за този вид изкуство?