Обзор е лидер в семейния туризъм с 10 км плаж, конкурентни цени и древна история

Курортният град е финалист за Черноморските Оскари

Дори в период на световна Ковид-криза, засегнала най-вече туризма, курортният град Обзор успешно покори челните позиции по ръст на туристи, съобщава ВИП Комюникейшън.

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще получат златни статуетки по време на официална церемония в Слънчев бряг на 6 август 2021 г. от 19 ч .

Сцена на най-мащабното събитие за морския ни регион ще бъде емблематичният Сикретс Клуб, бивш Мания.

 

В Обзор приливът на туристи се увеличава с всяка следваща година, тъй като предлага услуги и хотелско настаняване от най-различни категории и се очертава като един от предпочитаните семейни курорти.

Градът се слави и с една от най-дългите и широки плажни ивици. Близо 10 км фин златист пясък, плавно следва извивките на живописен залив и свързва двата скални носа в краищата му, давайки възможност за установяване на всевъзможни плажни атракции и почивни бази.

Обзор е едно от най-древните селища по българското крайбрежие, с повече от 3000 години история. Археологически находки от Римски терми и останки от военни укрепления са частично разкрити и са в процес на проектна подготовка.

Разположен в подножието на Стара Планина, градът е уникално съчетание от море и планина, като за любителите на планинския туризъм е на разположение екопътека Калето, където по горски път стигате до зелена поляна, предлагаща условия за пикник и почивка.

Автентичният фолклор, добрата местна кухня и богатият културен живот на Обзор съхраняват многовековните български традиции и обичаи, чрез палитра от множество международни фестивали и битови празници. .

Не случайно е наречен Град на слънцето – изпълващ с топлина и уют всеки, дръзнал да опознае тайните му.

Основна цел на Черноморските Оскари 2021 е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики и успехите на Черноморския бизнес и туризъм по време на Ковид-криза, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в региона. Както и да отличи местната власт, която подпомага развитието на Черноморието. Повече информация тук:

http://vipcompr.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%80%d1%81%d0%ba/

Снимки: Кметство Обзор