Паста за зъби – новото изразно средство на Световното първенство по футбол

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Световното първенство по футбол е събитие, което обединява всички хора. Докато то продължава, феновете се забавляват, разпускат и прекарват време с приятели и семейство. Радостта и усмивките са основните черти, които характеризират това събитие (не винаги, разбира се, особено, когато любимият отбор загуби).

По тази причина Кристиам Рамос създава колекция от портрети, с материала, който се асоциира с усмивката, а именно пастата за зъби. Творецът желае да вижда усмивките на хората и те да се радват на изкуството му. Кристиам си поставя за задача да предаде на децата, че изкуството е свободно и няма значение какъв материал се използва, а важното е посланието, което се предава.

Всеки портрет отнема седмица за създаването му, а цялата колекция два месеца. Рамос споделя, че е използвал по 30 тубички паста за зъби за всяка творба, което прави около 200 опаковки за цялата колекция. Изработването се случва бавно, защото трябва да се изчака да изсъхне всеки слой и отгоре да се нанесе нов. Също така се прави смесица от различните цветове паста за зъби, като художникът заявява, че не е добавял боя в пастата за постигане на желан цвят. За малките детайли Рамос използва четка за зъби.

Кристиано Роналдо

Мохамед Салах

Луис Суарес

Хари Кейн

Неймар

Дейвид Бекъм

Лионел Меси

boredpanda.com
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

One Comment on “Паста за зъби – новото изразно средство на Световното първенство по футбол”

Comments are closed.