Добре, че има мюсюлмани в Европа

Европа остарява! И в този смисъл можем да кажем, че много  ѝ приляга да се нарича “Стария континент”.

Делът на населението над 65 години продължава да нараства и през миналата година достигна 19% в ЕС. Средната възраст е над 43 години в сравнение с около 38 в Съединените щати. Това вече поставя редица политически предизвикателства на континента, тъй като съотношението между пенсионерите и хората в трудоспособна възраст расте.

Има една група обаче, която държи Европа млада и жизнена: мюсюлманите.

Нов доклад от Центъра за изследване на Pew очертава как европейското мюсюлманско население ще

продължи да расте, дори и при ниски нива на миграция, като помага да се противодейства на близките спектри на застаряване и намаляване на населението, които застрашават бъдещето на континента.

Докладът на Pew се занимава главно с това как мюсюлманското население в Европа ще расте в бъдеще. Техните умерени оценки прогнозират, че редиците на европейските мюсюлмани ще се удвоят  до 2050 г., но не заради прийждането на нови бежанци, защото центърът за изследване предполага, че миграцията се връща до “нормалните” нива.

Немюсюлманското население, от друга страна, ще намалее с 7%. Този сценарий показва, че общото европейско население ще намалее леко, но мюсюлманите ще помогнат значително за компенсиране на низходящата тенденция.

 

Мюсюлманите ще спасят Европа

Има две причини, поради които мюсюлманите са в невероятната позиция да спасят Европа. Първата е, че те са млади. Възрастовите различия между мюсюлманите в Европа и немюсюлманите са удивителни. Средната възраст е 30,4 години за мюсюлманите в Европа, срещу 43,8 за немюсюлманите. Тази разлика е още по-изразена в най-големите и най-влиятелните страни в Европа – Франция, Германия, Италия и Великобритания са сред първите пет от гледна точка на възрастовото несъответствие.

Втората причина е по-големият “интерес” към бебетата. Раждаемостта в Европа отдавна е намаляла, което е стандартна тенденция за развитите страни, но относително бедните мюсюлмани в Европа се противопоставят и на това. Сред немюсюлманите, средната раждаемост е 1,6 деца, а за мюсюлманите е 2.6.

Застаряващото население е проблем, пред който са изправени редица световни икономики. Броят на хората в трудоспособна възраст намалява и ние имаме шанс да предотвратим това и да работим в обратна насока.

И както показва докладът на Pew, единственият начин да се увеличи европейското население е, ако миграцията към континента остане много висока. Затова е време да “заровим томахавките”, да преглътнем предразсъдъците, да забравим миналото, да подминем желанията ни и да се научим да живеем с различията. Най-умното нещо, което може да направи една страна в момента е да отвори границите си и да ги приеме и интегрира. Така че нека преосмислим мнението си за тях, не за друго, а за наше добро.

И само между другото, Мохамед е вече най-популярното име на бебе в Обединеното кралство.

13 Comments on “Добре, че има мюсюлмани в Европа”

  1. Пропагандата за подмяна на европейското население първоначално застъпваше тезата, че трябва да се приемат нахлуващите ордни нелегални мигранти поради състрадание и съпричастност към хора бягащи от война. След като се разбра, че те идват през няколко държави за да се заселват в среда с висок жизнен стадарт и социални помощи, повечето от тях не започват да работят, не се интегрират културно, а сред извършителите на пресъпления в Европа най-голям е делът на тези с мигрантски произход, да не говорим за това, че торористичните актове се извършват само от мюсюлмани мигранти първо, второ или трето поколение, тази теза се забрави. Сега започват да ни облъчват с новата теза, че трябвало да приемаме неканените гости защото населението на Европа остарявало и имало малка раждаемост. Това е все едно едно семейство, което има едно дете, да покани в дома си фамилия от цигани с 10 деца за да стане домът по-населен. Истината е, че проблемът с ниската раждаемост в Европа веднага може да бъде решен, чрез стимулиране на раждаемостта на местното население с финансови помощи и рекламна кампания, но тези, които финансират неправителствените организации, пропагандатори на подмяната на европейсткото население не искат това да се случи.

  2. Като им дават пари за всяко дете, естествено че ще се множат. Всички паразити при благоприятни условия се множат.

  3. Право е девойчето, авторка на статията, с тезата, че “мюсюлманите” са млади и нараства делът им…Ми, щото всяка мюсюлманка ражда средно по 10 деца. Но бърка с тезата, че онождането ще реши “проблема”, предполагам от мерака на тая възраст, че онождането е най-великото благо…Щото и ордите на Чингиз хан са онождали Европата, и тия – на Атила, пък и османските, и маврите…Но пита се в задачата тия ли – от миналото “онодители”, дадоха облика на европейската цивилизация ?!…Не в Онождането се коренят ценностите на Западната цивилизация, а в Духа…Не, защото Онождането не е ценност, но тази ценност се използва за подобряване единствено на млеконадоя, и увеличаване на месопроизводството, тая ценност е съотносима към “животните”…Но да я приложиш и спрямо Човеците това цели ЕДНО – да превърнеш Човеците в животни и да ги третираш като такива – яж, пий, онождай се – създавай безропотни роби…Защото какво друго е Човекът без Ценностите на Духа, освен роб, безропотно животно – мечтата на кастата на Господарите,..За да са ВЕЧНО на Власт ! Може ли животното да сътвори “Одата на радостта”, да я превъплъти в музика, да я напише в Закон, че хората са Човеци, а НЕ “робове”(както се пее в една наша Възрожденска песен) и поради това Справедливостта, Правдата, Равенството, Свободата дават ОБЛИКА на Цивилизацията, а не Онождането…И какво ще реши Онождането ?! Само след 20-30 години поколението, родено от Онождането, ще остарее…И пак ще се пишат статии, че трябват НОВИ ОНОДИТЕЛИ …

  4. Вие да не би да имате проблем с аргументцията? Не виждам как пошли обиди доказват тезата ви и как някой би ви взел насериозно. Жената говори с факти и успява да докаже това, което иска да каже. Вие като не сте съгласни, не знам как обидите помагат … или сте решили да разтоварите някъде? В крайна сметка това е въпрос, който отваря дискусия и няма как да има еднозначно мнение. Прочетох нейната. И на вас ви прочетох колко е акъла…

    1. Лекарите и инженерите на Меркел ви пожелават Весела Коледа!
      Полицията откри експлозиви на коледен базар в Потсдам
      Германската полиция съобщи, че подозрителният предмет, който принуди евакуацията на коледен базар в Потсдам, е експлозив.
      „Подозренията за самоделно взривно устройство бяха потвърдени“, заяви на страницата си в Туитър полицията в провинция Бранденбург.

      всички останали аргументи са в статистиката на Европол.

  5. Ами така е. Все нещо трябва да ги правим тези хора. Не знам дали е “момиченце”, но авторът представя реално погледнати нещата. Браво!

    1. За начало вземи две брадати афганистански орки у вас.

  6. Момиченце, много си тъпа! Мюсюлманите ще заселят Европа, но няма да я спасят, а ще я погубят. Защото ще унищожат всички различни от тях. Ако не вярваш, мини през някой мюсюлмански квартал в който и да е голям европейски град. Но първо облечи къса пола и дълбоко деколте – за да им дадеш възожност да покажат и те любовта си към теб. Или просто питай някоя от жените, обарвани на площада в Кьолн дали се чувстват спасени от мюсюлманската сган.

    1. Нека не популяризираме овчите мисловни напъни на козата

Comments are closed.