„Карнавални светлини и моментите тишина“ -изложба на Хейди Ефрат

Откриване на 14.11 /сряда/ от 18.30 ч.в галерия Лик

ХейдиЕфрат е финландско-израелски визуален художник (родена през 1979 г.). Учи иработи във Финландия, установява се в Германия, след това в Израел, Филипинитеи в момента живее със семейството си в България. Като визуален художник, тя сечувства благословена, че може да работи навсякъде, да се вдъхновява от всичко,което я заобикаля, и в което се припознае.

Работи предимно с акрил, рисува интуитивно, използвайки четката си, като огледало на себе си и емоциите си.

Хейди има дълбока връзка и разбиране за цветовете, а тя обича да наслоява боите,  придавайки огромна дълбочина и блясък на своите картини. Също така обича да създава скрити послания върху платното, за да изненадва зрителя. Смесването на цветовете е като терапия за душата, казва тя.

Характерният начин на Хейди за използване на цветовете е връзката между различните стилове, които показва в своето изкуство.

Тя използва разнообразие от техники и стилове, тъйкато силно чувства, че всичко, което  изобразявана платното си, има значение за нея или по-късно за онези, които ще видятнейното изкуство. Използването на широк спектър от различни стилове енай-добрият начин нейното въображение и вдъхновение да бягат свободно, смятаХейди.

Очарованието на изкуството на Хейди Ефрат е в способността му да събуди въображението на зрителя, да предизвика емоции и идеи и да докосва. Хейди обича да създава картини, които по време на процеса на създаване са били много важни за нея, а след като публиката на свой ред се потопи в изкуството й, то да се превърне в споделен момент между непознатите. Хейди иска да носи радост и щастие чрез своето изкуство и се стреми то да бъде достъпно и несложно.

 „Всеки е свободен да разбира изкуството по свой начин и никой не бива да подценява своите способности“ – казва тя.

Работата на Хейди може да се види в различни частни колекциивъв Финландия, Израел, Германия, Филипините и България.

                              Хейди Ефрат – Биография


Финландско-израелски художник
Родена през 1979 г.
Институт по дизайн Лахти, Финландия 2003
Дизайнер – Бакалавърска степен

Самостоятелни изложби:

2018 „На това място. В този Момент“, обща изложба , София, България.   2018 „Частици от Дъгата и други истории“, самост. изложба, София                                                                                                                    2017 „Поп-ъп“, самостоятелна изложба, София, България
2016 Частни събития, Манила, Филипини
2014 „Salcedo towers“, обща изложба, Манила, Филипини
2014 Банка BPI, входно антре, Манила, Филипини
2013 Общинска зала, самостоятелна изложба, moshav Gealya, Израел
2013 „Гледки“, самостоятелна изложба, Giv’athaim Израел
2012 „Kokoon“, обща изложба, Мюнхен, Германия
2011 „Кафене“, самостоятелна изложба, Нурмес, Финландия
2011 „Място за срещи в града“, самостоят. изложба, Нурмес, Финландия