Галерия „Етюд” събира авторски интерпретации на рисунки на човешкото тяло

Това е първата групова изложба, която представя галерията

Вечерният Акт в “ЕТЮД” е инициатива на галерия “Етюд”, която стартира през пролетта на 2017 г. Тогава координаторът на галерията Венцислава Стоянова, започва да събира приятели, с които заедно рисуват скици на голо тяло. С времето се оказва, че има много желаещи да скицират моделите в уютната и приятелска атмосфера в галерията. Така Вечерният акт става неразделна част от програмата на галерия “ЕТЮД”, като в момента се организира в първите 3 среди на всеки месец. Всеки, който пожелае може да го посети, независимо дали учи изкуство, професионално се занимава с рисуване или не. В експозицията са събрани около 90 рисунки на 14 автори.

Творба на Ива Алексиева

“Първата групова изложба в галерия “ЕТЮД”, цели да събере заедно различни авторски творчески интерпретации на рисунки на човешкото тяло, направени по време на вечерния акт, който галерията организира от началото на 2017 г.. В изложбата се включват различни автори, които представят свои скици, нарисувани по време на някои от посещенията си на Вечерния акт в “ЕТЮД”.

Творба на Венцислава Стоянова

„Целта ни е да провокираме креативността и да дадем възможност за изява на рисуващите – независимо дали са професионални артисти или не. Поставяме предизвикателство и пред самите произведения, като оставим „експозицията“ сама да изгради себе си, без вмешателство и субективен (или обективен) подбор”, разказва Венцислава Стоянова, инициатор на изложбата.

Творба на Емил Първанов

Експозицията ще бъде открита на 6-ти март, сряда, от 18:30 ч. и ще може да бъде видяна в пространството на галерия „ЕТЮД“ до 23 март 2019 г. – София, ул. “Цанко Церковски” № 34.