Галерия “Аросита” показва лондонско настроение

На 17 септември от 18:30 часа в галерия “Аросита” ще бъде открита изложбата “Лондон в скици ’18” на Медеа Янкова. 

Рисунката е най краткият път на една идея към материалния свят. Вярвам, че първият етап към осъществяването на художествено произведение е скицата, чистата и свободна линия, рисунка нарисувана бързо, ясно и смело.

Скицирам от много години, бих казала от както реших да посветя живота си на изкуството, да бъда художник, което означава от юношеска възраст. Скицирането винаги ме е съпровождало в творческият път и идеи. Благодарение на художественото образование тази типична за мен черта се разви допълнително и продължава своя път напред .

Основното вдъхновение за скиците и съответно картините се провокира от заобикалящата ме определена околна предметна, жива и музикална сред и . По този начин създавам видове те теми с които боравя : абстракция, пейзаж, натюрморт, портрет, голо тяло и други. Рисунката ми помага да експериментирам неограничено с композиционни решения, формат, ритъм на линия , цвят и петно. Благодарение на тази си практика визуалното ми възприятие се е задълбочило до степен, че виждам отвъд формата.

Материалният и музикален свят са безкраен ритъм на цветове, форми, линии и петна, изразни средства с които могат да се внушат различни усещания и емоции , изразят творчески позиции и разкажат истории.

Медеа Янкова 

Изложбата може да бъде разгледана до 30.09.2018г.