Скулптурите на Петринел Гочев откриват сезона на галерия Форум

На 12 септември стартира новият сезон за Арт галерия Форум. Началото ще бъде дадено от 18:00 с изложба на един от най-талантливите български автори, в чийто занаят влизат изобразително изкуство, скулптура, театрална режисура и др.  Петринел Гочев. 

Този път в пространството на галерия ФОРУМ ще покажем единствено и само скулптура, специално правена за настоящата изложба. Авторът посвети повече от година за реализирането на изложбата и сме напълно убедени, че ще бъдете завладяни от невероятните творби, които е създал. 

Той е завършил средното училище за приложни изкуства, а след това и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Бил е директор на Благоевградския театър, а в портфолиото му влизат повече от 10 самостоятелни изложби. Със свои творби участва във фестивала „Изкуство и птица“ в Абевил (Франция), в изложби в Словакия и представителни експозиции на съвременното българско изкуство в Будапеща (Унгария). Негови творби са притежание на Националната художествена галерия и много частни колекции в страната и чужбина.

Изложбата в галерия Форум може да бъде посетена до 26 септември.