Инсталация на Принс цъфна в Калифорния

През годините Принс е вдъхновил много художествени проекти, включително и стенопис от художника Кристин Щайн. Боядисана през 2016 г. малко след смъртта на музиканта, тя наскоро придоби нова красота.

Причината за това е храстът, който участва в композицията и в момента се намира в пълния си цъфтеж. След като Щайн сподели снимка на естествената трансформация на стенописа си в Twitter, тя предизвика лавина от отговори.

Щайн прави стенописа на малка улица в Citrus Heights, Калифорния. Авторката, която работи като инженер до 2013 г., се вдъхновява от песента на Принс “Най-красивото момиче на света”. “Слушах тази песен точно в момента, в който той умря – или чух, че той умря по радиото. И наистина бях тъжна “, споделя тя на местен филиал на ABC през 2016 г, цитирана от Mymodernmet. Кристин се надява, че стенописите ще вдъхновят другите да изживеят мечтите си така, както и тя.

И две години по-късно, вече популярният стенопис все още причинява вълни от коментари. Червените, розови и бежови цветове от цъфналото дърво, идеално оформят лицето на Принс, което дава допълнителна жизненост на портрета на изпълнителя. Интересното е, че това е първият път, когато дървото е цъфнало. Всъщност, дори и Щайн не осъзнаваше, че може да цъфти. Тя смята, че това се е случилно случайно, но каквото и да се е случило, е успяло да придаде на дървото допълнителните хранителни вещества, необходими за цъфтежа.