Състезание с креативни безмоторни коли

снимка: dir.bg

Безмоторното състезание се завръща на бул. „Черни връх“ в София

Търсят се героите на трасето!

Четири години по-късно, на бул. „Черни връх“ в София, отново ще станем свидетели на състезанието без аналог – Red Bull Soapbox. На 30 септември 2018 година, между 11:00 и 16:00 часа, няколко десетки отбора ще се спуснат в състезание срещу часовника със самоделните си колички, за да ни покажат смелостта и креативността си с една обща цел – всеобщото забавление.

Всеки, който чувства, че е роден изобретател, мечтател, шоумен или човек с бензин в кръвта, може да сформира отбор от четирима ентусиасти и да се включи в състезанието.

Освен скоростта, критериите за оценка от Журито и тази година ще са оригиналност на количката и атрактивно представяне на отбора по време на състезанието. Но преди това, ще трябва да впечатлите с идейния си проект – колкото по-щура и забавна е количката ви, толкова по-голям е шансът ви да оберете овациите на публиката. С представянето на отбора преди спускането, пък трябва да спечелите сърцата на журито. И след това финиширате – с цяла „сапунерка“ и добро време.

Red Bull Soapbox е състезание, което има богата и феноменално забавна история в десетки държави по света. Проведено е за първи път в Белгия през 2000-та година и от тогава обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. Състезанието се проведе за първи път и в България на 28 септември 2014-та, когато взеха участие 54 отбора от цялата страна, а публиката остана без дъх (от смях).

Съзтезанието  е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни участници. Чувството за хумор, способността да не се взимаш на сериозно и креативността стоят в основата му.

Кандидатствайте за участие и зашеметете публиката с турбо дози креативност, авто-ирония и спортен дух без спирачки. Ако някой си е мислил, че ви познава добре, сега е вашият шанс да докажете, че умеете да изненадвате и да надминавате всякакви очаквания. Отборите, допуснати до състезанието, ще бъдат не повече от 70, така че запретвайте ръкави, размърдайте мозъка си, хващайте чуковете и винтовете, събирайте части и смелост и се впуснете в откачената надпревара.