Майонеза „Краси” постави уникален рекорд за Гинес

Денят е Петък 13-ти, близо до мястото където се е провел Църковния канонотворчески събор през 343-та година известен като Сердакийски, са се събрали стотици зрители в очакване GUINESS WORLD RECORDS  да регистрира един уникален рекорд. Рекорд който е без аналог в дългогодишната история на „Книгата за рекордите на Гинес”.

Всичко започва от четвърт вековния юбилей на майонеза „Краси”, която през последните пет години неизменно е избирана за „Любима марка” на българските потребители и е носител на приза „Супербранд” за тази година.

За да отбележат юбилея, екипът на майонеза „Краси”  реши да постави  уникален рекорд за „Най-голяма кофичка с майонеза в света”. Рекордът ще носи не само името на майонеза „Краси”, но ще бъде постижение за България за оригинален български продукт с отлично качество и вкус.

Специален съдия от Гинес- експертът от Лондон, Ана Орфорд детайлно  удостовери случващото се в столичната зала „Ларго”. Пред очите на всички зрители бе поставена хиляда кратно по-голяма кофичка за майонеза, наподобяваща досущ  добре познатите стандартни опаковки за майонеза „Краси” с вместимост от 200 гр. Дизайнът, брандът и материала на голямата опаковка бяха напълно еднакви с тези от търговската мрежа. Трима технолози от завода на „Краси” стерилизираха гигантската опаковка и започнаха да я пълнят с вкусна майонеза. Когато цифрите на електронния кантар показаха 217 кг, /нето/ асистентите запечатаха кофичката с добре познатия на всички българи капак. Комисията ръководена от Гинес- експертът от Лондон Ана Орфорд вдигна „зелен” флаг и рекорда стана световен факт! На майонеза „Краси” бе връчен сертификат от GUINESS WORLD RECORDS  за поставен световен рекорд.

Съдия Орфорд връчва сертификата на Даниела Авджиева