Ново откритие: Защо Борис Първи е бил император на Българската и на Римската Империя

Монограмът му е продаден на търг в Хамбург преди месец

Поредното откритие на интердисциплинарния екип Руните говорят 2, променя изцяло написаното в официалната българска история.  Откритият монограм  на  Михаил III  Император на Източна римска империя, но очевдното в случая е, че на него пише Дуло – името на древния царски род на българите.

Най-тъжното е, че този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден на търг в Хамбург съсвсем скоро – на 16.11.2017 г., на срамната цена от 118 евро. Линк към аукциона – https://www.coinarchives.com.

От екипа задават един единствен въпрос към Цариградската патриаршия (включително и нейните правоприемници) , към Ватикана, към редакторите на Библията и към „академичната “ общност в България:

 

АКО НЕ СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ БОРИС I  И МИХАИЛ III,  КАКВО  ПРАВИ ДУЛО ТАМ!?

Пусната е и първата информация от печата, която  показва рода  и потеклото на Царя на Царете Борис –Михаил. Интересното е, че този текст е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, позната днес като копска и близка до днешната българска азбука, според американските лингвисти. Същите руни бяха открити и преведени от трите пъстена на царя на царете Кубрат и на канонизирания Тервел.

Ето и превода от монограма на Борис-Михаил:

„Тия са от Управляващия Род, Звездите! Борис от Управляващия Род на Учителите е!  От А*Тила Вуйчото!  От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия).  От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

От екипа коментират още: „Този печат налага да се пренапише онази част от историята, която се отнася за Царя на царете Борис I на Българската империя и познат като  Император на Източната римска империя  под името Михаил III. Велик български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната римска империя – това е първо. Това покръстване,  за което е писано толкова много, е само във фантазиите на болните мозъци от  Цариградската патриаршия (съчинено по време на османското робство)“.

Сред първите мисионери на ранното християнство при тиреите  Св.Карп  и Св.Ерм са подкрепяли  Учението на Исус с това на Орфе(й). Съществувала  е икона на  Св. Орфе(й),  но след Първият вселенски „християнски” събор иконата на Орфе(й) е била премахната. Забранено е било дори да се произнася името на Орфе(й), но тиреите в Римската империя скришом пеели песните му. Епископ Никита Ремесиански е покръстил бесите през 396 г. Евангелията от Учението на Исус, които разпространявал Никита Ремесиански, са написани  с думите на Орфе(й):

„Люби ближния си!”; „Не убивай!”; „Аз съм пътят, истината и животът.”

 Приемането на християнството  е една вековна традиция  в  Българската империя. Чрез Познанието и вярата са присъединявали пристигащите  племена.

Фалшификацията на  черноризците е била необходима, за да си припишат несъществуващи заслуги към българският  народ и неговите велики владетели. Има ред други неща, които са ни известни за управлението на Царя на царете Борис I. Предстои тяхното публикуване в първата книга на изследователския екип.

Най-важното е, че имаме безспорни доказателства за лъжите на „трите демона“ и е време да си понесат заслуженото!“, допълва екипът в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев

4 Comments on “Ново откритие: Защо Борис Първи е бил император на Българската и на Римската Империя”

  1. На печата пише : Δούλος του Θεού – дулос ту теу, което значи раб божи. Демек – василевс на Ромеите Маихаил III раб божи – нищо общо с Дуло и Борис Михаил.

    1. кОНТРА ВЪПРОС: ПРОИЗХОД, ЕТИМОЛОГИЯ И ЗНАЧЕНИЕ НА ДУЛО!? КОГАТО ОТГОВОРИТЕ ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ!

Comments are closed.