Проф. Михаил Константинов: Няма да съм служебен премиер, защото вотът на недоверие на БСП към ГЕРБ ще е неуспешен

Проф. Михаил Константинов заяви, че няма да бъде служебен премиер, защото вотът на недоверие на БСП към ГЕРБ ще е неуспешен. Това той заяви в интервю пред радио К2.

Михаил Константинов още веднъж подчерта, че вотът ще бъде неуспешен и това според него е добре. „Тези, които трябва да се молят от сутрин до вечер вотът да е неуспешен, са тези, които го внасят!”, добави той. Помолен да уточни дали включва и ДПС в тази група той отговори, че за ДПС още не е ясно дали ще участват и не може да коментира, но БСП със сигурност трябва да се молят вотът да не мине. Според анализатора, ако вотът мине тогава петият президент Радев ще назначи шестото служебно правителство, ще настъпят хаотични и непредвидени явления и всичко това ще се стовари на главите на вносителите и ще бъде използвано от ГЕРБ. По този начин ГЕРБ отново би спечелил парламентарните избори и то с много.

„Толерирате ли определението на петия президент, както казахте, Радев, за това, че не бива европредседателството да се използва от ГЕРБ за „омерта“?”, попита водещата Илиана Беновска. Михаил Константинов отговори, че това не е лоша мисъл, защото всяка мисъл, в която има „закачка с мафията или с историята, трябва да се адмирира“. Това, обаче, не означава, че трябва да има предсрочни избори. „Едно от малкото хубави неща, които стават в България, наистина е, че хората смятат, че сме стабилни и в някакъв смисъл крепим тук едно статукво, което е пред рухване, а то ако рухне става страшно!”, категоричен бе Михаил Константинов.