Черният петък в изкуството – онлайн магазини с изгодни оферти

Черният петък не предлага само техника в големите вериги магазини. Ако сте ентусиасти на тема изкуство, съществуват варианти да се сдобиете с нова придобивка в домовете си под формата на картина или пък –материали с които сами да сътворите нещо.

От различни сайтове могат да бъдат поръчани стоки, които са с вариращо намаление от около 30, 40%. Например, в онлайн магазина за изкуство Artfinder, може да закупите картини на промоциални цени. Ако напишете “Black Friday Sale” в търсачката на сайта, имате шанс да избирате между натюрморт, балерина, абстрактни творби и голи женски тела.

В други сайтове, като Etsy, има редица примамливи оферти, които не опират единствено до стенна украса. Може да закупите ръчно изработени бижута – гривни, гердани и други аксесоари  

В Amazon има чудесни оферти, с които можете да се сдобиете с бои за рисуване, така че сами да изработите своето изкуство, а същото предлага и AliExpress. В рамките до 10 долара предложенията са за водни и акрилни бои, а срещу малко повече – около 15– и маслени. Единственият недостатък на AliExpress е вероятността поръчаната стока да пристигне за следващия Black Friday. Но рискът си заслужава, защото все пак в даден момент ще рисувате…

На други оферти за материали за рисуване, може да погледнете и cassart.co.uk, в който има добри оферти на акрилни, маслени и акварелни бои, както и цели комплекти, които в противен случай биха стрували доста по-скъпо. 

Със сигурност трябва да обърнете внимание и на сайта art.com, който предлага до 50% отстъпки на каквото ви хрумне. От репродукции върху канава на популярни художници, до оригинални творби и фотографии. Например, принт на “Кучето” на Пикасо се продава на цената от 97 долара. Оригиналната – 195. 

Предимството е, че онлайн  магазините елиминират риска от потенциално премазване. А и може да се превърнете в част от онази малка група хора, които на черния петък купуват изкуство. 
Но ако сте художник или любител – хвърлете поглед на споменатите онлайн магазини, защото може да попаднете на нещо, което наистина си заслужава.