Кино на открито: ”Снимка с Юки”

За 5-та поредна година Блок Кино & ИКЕА представят Блок Игрално Кино: прожекции на открито на български игрални филми в междублоковите пространства на столични квартали.

На 30 юли (вторник) в квартал Света Троица, в едноименния парк, гледаме пълнометражния филм “Снимка с Юки” и късометражния “Синът”.

Входът е свободен.

СНИМКА С ЮКИ
България, 2019, 110 минути
режисьор: Лъчезар Аврамов
в ролите: Кики Сугино, Рушен Видинлиев, Серафим Тодоров, Весела Бабинова, Мариана Крумова, Рашко Младенов, Радосвета Василева

Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и заминават за България, за да започнат инвитро процедури. В България двамата стават участници в трагичен инцидент, който отнема живота на дете. Вече нищо не може да бъде същото.

СИНЪТ
България, 2015, 29 минути
режисьор: Христо Симеонов
в ролите: Александър Емилов, Борислав Русев, Ивелина Стефанова

Джанго е единадесет годишно момче, живеещо със семейството си в изоставен фургон близо до жп линия.Всяка сутрин баща му скача на буферите на преминаващите товарни влакове, за да търси работа и храна в близкия град. Суровите уроци на бащата трябва да подготвят сина, да се справя с трудностите в живота, който го очаква.