Столична библиотека в парковете на София

В 10:00 ч. до 16:00 ч. на 3 август в Южния парк и Градската градина, на 10 август в парка „Заимов“, на 17 август в парка „Света Троица“ и парка „Дружба 1“, на 24 август в Борисовата градина и парка „Младост 3“, на 25 август на Хижа „Алеко“ (ПП „Витоша“) и на 31 август в парк „Гео Милев“.

Столична библиотека ще бъде със столичани и гостите на града за пети пореден път в летните читални в парковете. Събитията са част от инициативата „Зелени пътеки към библиотеката“ – кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики. Тази година организаторите включват и нови локации, като парковете в „Дружба 1“ и „Младост 3“ и Градската градина. От началото на кампанията са раздадени над 4 хиляди безплатни читателски карти, а посетителите са били над 8 хиляди.
Можете да прочетете хубава книга сред природата, да получите читателска карта за библиотеката, да участвате в арт ателиета и да се срещнете с писатели, поети и музиканти. Малките любители на книгата могат да оцветяват занимателни книжки и да рисуват. Читателите ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека – Библиобус, който разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.