Майсторски клас „Изкуството на публичната реч“

Едни от най-уважаваните експерти в сферата на ефективната комуникация са на мнение, че без значение колко сте талантливи, умни и квалифицирани, 85% от успеха във всяка сфера се дължи на умението да сте в хармония с околните, да ги убеждавате, да ги покорявате или казано с други думи – да се потопите в изкуството на публичната реч.

Това е част от програмата и на предстоящия майсторски клас „Изкуството на публичната реч“, организиран от Варненския свободен университет, който ще се проведе на 25 и 26 ноември 2017 г. в Зала 2 на университетския учебно-спортен комплекс.

Лектор в него ще бъде актрисата д-р Лора Мутишева, преподавател в НАТФИЗ. Тя завършва актьорско майсторство през 2005 г. в класа на проф. Пламен Марков. От 2002 г. е на професионална сцена. През 2005 г. влиза в трупата на старозагорския театър, където изиграва над десет роли. В периода 2005 – 2008 г. е водещ на телевизионното предаване на БНТ „Език мой”. В момента е част от състава на театър „София“ и асистент-преподавател в катедра „Сценична реч” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Участниците в майсторския клас ще се запознаят с основните елементи на успешното говорене пред публика, като езика на тялото, жестовете и невербалното общуване; ще упражнят различни техники на говорене и ще се запознаят със спецификите на сценичната реч. В рамките на събитието са предвидени и ролеви игри, индивидуални упражнения и анализи на поведенчески модели.