Найден Тодоров с два много успешни концерта в Мексико

През изминалите дни маестро Найден Тодоров посети Мексико и дирижира два концерта в Гуаделупе – столицата на щата Халиско. Маестро Тодоров и оркестъра на Filarmónica de Jalisco представиха програма с творби от Феликс Менделсон, Габриел Форе и Веселин Стоянов.
„Празнична увертюра“ на българския класик впечатли както музикантите, така и публиката, която аплодира на крака изпълнението на оркестъра, воден от маестро Тодоров.

Найден Тодоров дирижира в Мексико

Сред публиката беше и министъра на културата Лурдес Ариадна Гонзалес Перес, с която известният ни диригент имаше среща след концерта. Двамата обсъдиха проблемите и бъдещето на класическата музика, културните политики на двете страни и възможностите за партньорство. Госпожа Перес изказа своя възторг от концерта, а маестро Тодоров получи предложения за следващо гостуване на оркестъра.

Следващия концерт на маестро Тодоров в София беше на 21 март с изключителната пианистка Елена Башкирова. Програмата с Бетовеновите Концерт за пиано №4 и Симфония №4 имаха възможност да чуят и гостите на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе на 23 март. Със същата програма на 24 март Филхармонията, Елена Башкирова и маестро Тодоров гостуваха в Букурещ в емблематичната зала „Атенеум“.