За първи път от 43 години насам! Български хокеисти с две квоти за Младежките олимпийски игри!

Нино Томов и Мария Руневска са имената на талантливите българчета, които ще участват в Младежките олимпийски игри догодина. Подборът на всички състезатели се извършва на база на регионални тестове, които всяка страна организира. В официалната международна ранглиста от момчетата Нино е на 10-о, а от момичетата Мария заема 70 място.

“По регламент всяка страна провежда тестове, които надлежно се заснемат и документират и след това се изпращат в международната федерация. В България участваха 12 деца. И други от тях дадоха добри резултати, но Нино Томов и Мария Руневска са тези, които успяха да вземат квоти.”, сподели председателят на Българската федерация по хокей на лед – Мартин Миланов.

Младежите ще участват в дебютната дисциплината 3 на 3 или крос айс, която се провежда на малко ледено поле. От международната федерация искат да я наложат и в бъдеще да бъде част от програмата. По време на Олимпийските игри нашите състезатели ще бъдат редом до канадски, шведски, руски, финландски и други силни играчи от различни страни.

Успех, деца – стискаме ви палци да постигнете отлични резултати!