Наши изследователи разкриват древното познание за минералните ни извори

Екип в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев ще завърши годината с нови разкрития за древната ни история

 Неизвестни и неочаквани факти за лечебната сила на минералните ни извори, познати още по времето на царя- първожрец Севт III, ще бъдат представени в сърцето на древността, заобиколено от още неразгадани светилища – в курорта Павел баня, съоибщава ВИП Комюникейшън.

Мултимедийната презантация “Пазителят”, показваща мистериалната обредност на предците ни, както и приемствеността през времето и поколенията, ще бъде представена от изследователския екип “Руните говорят” в хотел “Севтополис Медикал и СПА” в Павел Баня на 21 декември.

                          Екип Руните говорят – Павел Баня

Екипът в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев ще завърши годината с нови разкрития за древната ни история. Изборът на хотел “Севтополис Медикал и СПА” в Павел Баня никак не е случайен –  двата екипа работят съвместно с една цел: Заедно да популяризират древната българска история по света, за да растат децата ни със силата на Българският дух, да възстановяват в практиката древни лечителски методи.

„Хубаво е българските учени да назовават нещата с приетите наименования и да не подвеждат хората. Откритието на археолога Георги Китов през 2004 г. не е гробница, предполага се, че в гробницата има тленни останки. Това е кенотаф – мним гроб  без тленни останки, с вещи на покойния и дарове от подопечните му родове. Традиция предавана през време и поколения. Такива са и гробницата в Амфиаполис, днешна Гърция, кенотафът на Царя на царете Кубрат в Малая Перешчепина, днешна Украйна, кенотафът,  открит до Врап, днешна Албания, кенотафът при Над Сент Миклош и др. Това са  различни епохи и съответно този обичай е предаван през поколения. Kенотафът  на Севт III се намира в храм за мистериални обреди. Знаем и кой е подредил даровете – Котис II, синът на Севт III, който е определен да го наследи. Казваме определен, защото нашите предци от времето на неолита са имали държавно-административна традиция, основана на триединството. Описан е целият ритуал по възкачването му”, разкриват изследователите.

Къде е била мистичната столица на одрисите – Одриса? Къде се е намирал град Дулополис? Къде са тленните останки на Царя- първожрец Севт III? Къде минава пътят на нашите предци в тяхната просветителска мисия? На тези и на още много въпроси ще бъдат дадени отговори  на 21.12.2019 г. от 15 ч. в Павел Баня. “Благодарим на госпожа Милена Иванова, собственик на хотел Севтополис Медикал и СПА, за поканата. Каним всички наши приятели да станат част от тази мистерия”, допълват от екипа.

Изследователите са носители на наградите за Родолюбие, връчвани в деня на Будителите – 1 ноември, под патронажа на Съюза на военноинвалидните кооперации – с председател Борис Николов и инициативата “Една детска сълза- една молитва” и  Международната Организация на Обединените българи.

Снимки: ВИП „Комюникейшън”