Дългогодишният фотограф на Принс споделя личните си преживявания с музиканта

В продължение на почти 20 години никой фотограф не е бил по-близо до легендарния Принс, колкото Ашин Шахиди. Иранският фотограф е израснал в Минеаполис и е спечелил шанса да работи с музикалния гений.

От една случайна среща по време на музикален филм през 1993 г. Шахиди се превръща в единствения фотограф и отразява легендарните 3121 частни партита на Принс в Лос Анджелис, както и много други откровени моменти в живота му.

Сега, малко повече от година след смъртта на легендата, книгата “Принц: Частен изглед” събира 250 изображения на музиканта, направени от  Шахиди.

Чрез обектива на Шахиди, ние не само виждаме Принс като очарователен изпълнител на сцената, но и приятел, който се смее и разговаря спокойно. Преди всичко, книгата показва посвещението на любимия музикант към неговата работа. Виждаме любовта и страстта, които е имал към музиката, дори след 30 години в бизнеса.

Преглеждайки снимките на Шахиди и прочитайки надписите му, е лесно да се види в какво се състои творческа сила на Принс.

Можеш ли да опишеш първата си среща с Принс и какво е усещането да го срещнеш лично?

Първата ми среща с Принс беше в парка “Пейсли” през 1993 година. Бях помолен да работя по музикален видеоклип и ми бяха казали кого ще снимам мако преди да отида там. Принс беше точно там пред мен, когато влязох в парка. Изпитах страхопочитание,бях  нервен и едновременно развълнуван. Нещо накара Принс да свали китарата си, да дойде при мен и да ме попита за името ми пред всички.

Какъв е най-големият творчески урок, който научихте от работата с Принс?

Най-големият творчески урок, който научих от Принс, беше да бъдем спонтанни!

Какво мислиш, че Принс виждаше в теб, което му позволи да ти се довери толкова много и да станеш негов личен фотограф?

Мисля, че Принс видя страстта ми да създавам и ми даде възможност да бъда по-творчески ангажиран в проектите си. Резултатите от първите ни снимки отвориха вратата за мен. През първата година от работата с него нарасна доверието и уважението между нас.

Що се отнася до документирането на живота му, всичко ли беше лишено от граници?

Той никога не слагаше ограничения върху това, което правих, точно както не му харесваха ограниченията върху него.

Като човек, който го познаваше толкова добре, какво бихте искали другите хора да знаят за Принс като човек?

Принс беше любезен, смешен, енергичен човек, който се грижеше за своите ближни. Той даде и създаде възможности за много хора, повечето от които не осъзнаха, че са благодетели на неговата щедрост.

 

Какво се надявате хората да вземат от вашата книга?

Надявам се, че тя ще донесе удоволствие, мир и продължителна любов и уважение към този наистина уникален артист и човек.

 

mymodernmet.com

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →