Започва националната кампания “Походът на книгите”

От 2 до 23 април 2018 г. за седми път ще се проведе националната кампания „Походът на книгите“, фокусирана върху ранното детско четене от 0 до 7 години.

На 2-ри април (понеделник) в 10:00 часа в Детския отдел на Столична библиотека (пл. “Славейков” №4а), ще бъде обявен старта на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ Международния ден на детската книга.

В рамките на специална празнична програма, съвместно с фондация „Детски книги“ и Валентина Стоева, носител на званието „Рицар на книгата“, ще бъдат представени мотивационни видео и наръчник с полезни съвети относно ранното детско четене (0-7 г.).


От 15:00 ч.  гостуват в Детския отдел на Ирина Първанова-Раши, Цветана Радушева, Ирена Леви, Марияна Векилска, Йоана Кирчева, Людмила Сланева, които също ще споделят откъс от любимите си детски книги и разкажат за любовта към четенето.

Официалната програма започва в 11:00 ч.

А ако децата посетят Детския отдел, маскирани като любим образ от детска книга, ще си тръгнат и с подарък от Столична библиотека.

„Походът на книгите“ е част от Културния календар на Столична община за 2018 г. 

Организатори на събитието са: Асоциация „Българска книга“ Българска библиотечно-информационна асоциация

Партньори: Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – гр. София, фондация „Детски книги“, Младежки Театър Николай Бинев“, Национален дворец на децата.