Матей Шопкин представи новата си книга “На този свят”

Фондация „Устойчиво развитие за България“ издаде новата книга на Матей Шопкин „На този свят“ с непубликувани стихотворения, заявиха от Съюза на българските писатели.

Стихосбирката бе представена на поетична вечер в Руския културно-информационен център на 6 декември т. г. в присъствието на писатели, общественици, учени, почитатели на поезията. Сред гостите бяха г-н Алексей Новоселов – съветник по културните въпроси в посолството на Руската Федерация в България, Боян Ангелов председател на СБП, представители на обществени организации.

Проявата откри г-жа Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ – издател на книгата.

Книгата представи поетът и публицистът Иван Карадачки.

Матей Шопкин зарадва своите почитатели с авторски рецитал.

Председателят на СБП Боян Ангелов поздрави автора и прочете свое стихотворение.

Поетите Йордан Милев, Лъчезар Еленков, Петър Динчев, Георги Драмбозов и Димитър Христов прочетоха свои стихове, посветени на Матей Шопкин и споделиха свои мисли за творчеството му.

Матей Шопкин благодари на издателя, на хората, които са работили по издаването на книгата, на публиката и раздаде автографи.

Поетът е автор на повече от 50 книги, негови стихове са превеждани на редица чужди езици, най-новите са на японски. Приятел на Русия, автор на стихосбирката „Възпев на Русия“, има издадени седем стихосбирки на руски език, превежда от руски език, пише и литературна критика. Матей Шопкин е Народен деятел на изкуството и културата, Лауреат на Димитровска награда, удостоен с почетното звание „Следовник на народните будители“, носител на орден „Кирил и Методий“ – Първа степен, носител на „Златен Есенински медал“ – Русия и член на творчески клуб „Московскй парнас“.

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →