Министър Банов: Ремонтираната за председателството зала в НДК е без аналог в Европа

Ремонтираната зала 3 е без аналог в Европа. Гарантирам ви, че в момента в Европа няма такава зала, това е гордостта на НДК. Няма по-добро място в Европа от НДК, включително с произведенията на изкуството, след реставрацията.  Това заяви министърът на културата Боил Банов, след като заедно с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Палова показаха пред журналисти ремонтираните зали и пространства за Председателството. В зала 3 ще се провеждат всички официални и пленарни заседания, всички срещи на върха и на съветите на министрите.

 

Министър Банов изрази задоволство от успешното прикючване на ремонта и благодари на ръководството на НДК „за денонощните усилия да завършим всички дейности и да започнем през януари да провеждаме събитията от Председателството”. Министърът напомни, че ремонът се извършваше, без да спира основната дейност на НДК и допълни, че в изпитателния срок се правят проби, отстраняват се всякакви пропуски и течове и се изчистват детайлите. Боил Банов увери, че по време на Председателството НДК ще функционира по обичайния начин и всяко свободно пространство ще бъде използвано за културни прояви съобразно указанията на службите за сигурност. Той каза, че централният вход на НДК ще се ползва от гражданите за всички културни събития на Двореца и представи обновеното централно фоайе с подменено енергоефективно осветление и реставрирани произведения на изкуството.

Министър Павлова съобщи, че първата официална среща от календара на Председателстото ще е на 11 и 12 януари 2018 г. и ще е на най-високо ниво. Очаква се в НДК за периода на цялото Председателство да се проведат 270 събития, от които 32 на високо ниво.

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →