Ритуалната рЕволюция в съвременното изкуство

Творческо отношение към света означава да разрешаваме проблемите около нас креативно, добронамерено и ефективно. Няма значение дали тези проблеми са социални, политически или икономически – ако подходим към тях с изобретателна мисъл и чисти намерения, окончателното им разрешаване е сигурно. Възможно ли е съвременното изкуство да провокира подобен процес?

Отговорът на този въпрос ще дадат няколко родни и чуждестранни артисти, които ще представят свои концептуални разработки на тема „Ритуална рЕволюция“. Творци от различни националности ще онагледят идеите си за революцията като артистичен механизъм, чрез който може да се постигне коренна промяна на съществуващи модели на управление, споделят организаторите.

Изложбата на Арт Резиденция „Старото Училище“ може да бъде видяна в The Laboratory Sofia, улица „Владайска река“ 4, етаж 4 от 05.10.2018 г. до 15.10.2018 г. Изложбата ще бъде съпътствана от семинар/публична лекция на тема „Съвременното изкуство, като форма за диалог и изграждане на Европа“ и кураторски тур, представящ концепцията на изложбата, а именно: творчеството и активната социална позиция на артистите, като способ за изграждане на съвременна Европа.

Проектът „Организиране и провеждане на изложба „Ритуална рЕволюция“ в градовете София и Павликени“ е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския Съюз.