България е една от най-расистките държави в Европа

Тъй като кризата с европейските мигранти се засилва, отношението на гражданите на ЕС към етническите малцинства продължава да се променя и се развива. Но колко съгласни биха били те с детето си, ако то започне романтична връзка с някого от друга културна група?

Още през 2015 г. Европейската комисия поиска от всички 28 държави-членки на ЕС отговор на този въпрос  и събра данните, които са получили в изненадващ доклад. На 12 август 2017 г. потребител на Reddit, наречен Bezzleford, който е известен със създаването на статистически (а понякога и хумористични) карти, реши да състави визуален компонент на доклада – а сега става вирусен, привличайки над 18 хил. Души аудитория.

Макар че тези нюанси на червено и зелено може да подействат като шок за някои, това, което е по-лошо е, че те представляват само 4 от зададените въпроси. Според оригиналното проучване на ЕК, по-малко от половината от анкетираните са заявили, че ще одобрят децата им да се срещат с роми или транссексуални. Макар че в някои региони ясно се наблюдава дискриминация, по-голямата част от респондентите също така се съгласяват, че трябва да бъдат въведени нови мерки за защита на видимите малцинства, доказвайки, че ЕС все още е добър пример за останалата част от света по въпросите за правата на човека.

Вижте сами кои държави биха се чувствали най-удобно ако децата им се запознаят с хора от други култури и етноси.

Бихте ли се чувствали комфортно, ако детето ви се среща с черен човек?

 

Бихте ли се чувствали комфортно, ако детето ви се среща с азиатец?

 

 

Бихте ли се чувствали комфортно, ако детето ви се среща с мюсюлманин?

 

 

Бихте ли се чувствали комфортно, ако детето ви се среща с евреин?

One Comment on “България е една от най-расистките държави в Европа”

Comments are closed.