5 лесни стъпки как да нарисуваме 3D обект

Със сигурност сте виждали снимки на оптични илюзии. Влизате в мола и пред вас има пропаст. Погледнатa от правилния ъгъл, разбира се. Хубавото е, че всеки, можещ да рисува е способен да направи 3D рисунка. Естествено, няма да е с мащаба на пропастта или водопада от мола, но ще е добър старт, а все от някъде се започва, нали? 

Първа стъпка
За пример ще започнем с ръка. Може и други обекти, стига да не са прекалено ъглови. Хванете молив и върху лист хартия внимателно очертайте ръката си или обектът който желаете в центъра на страницата.

Втора стъпка
Отиваме на една от забавните части – изберете вашата цветна палитра. Цветовите комбинации за това са безкрайни. Можете да изберете страхотна палитра, както например на снимката. Също така може да създадете оптичната си илюзия с топъл цвят, смес от случайни цветове или дори монохромна палитра. Определете конкретната подредба, в която искате цветовете да бъдат в цялата хартия и я запомнете докато рисувате всеки ред. 

Трета стъпка
След като изберете реда на цветовете, започнете да рисувате тънки прави линии във фона на обекта си, като държите тази част, на която са пръстите ви – празна. Поддържайте линиите подравнени, прави и разделени само с няколко милиметра. 

Четвърта стъпка
Продължавайте да работите по хартията с всяка нова линия и повторете същата последователност от цветове, когато стигнете до края на палитрата си.

Пета стъпка
След като фонът е напълно покрит, ще искате да покриете повърхността на избраната от вас форма, като в случая явно става въпрос за вашата ръка. Използвайки същите цветове, както преди, свържете всеки ред от едната страна на формата с другата, но този път се уверете, че изравнявате линиите си с извивката на формата си – ръката в този случай. Поддържането на вашите линии изкривено ще направи формата да изглежда, че има реален обем.

craftsy