Peeping Tom с постановката ”Дете” на One Dance Week

Белгийската компания за танцов театър Peeping Tom се завръща в Пловдив с най-новата си постановка – ДЕТЕ. Съкрушителен портрет на онези важни първи години, през които се изгражда личността.

20 септември (петък) – 20:00

21 септември (събота) – 20:00

Дом на Културата “Борис Христов”

“Театрален електрошок… техният талант е плашещ.“ – Монд

След БАЩА (2014) и МАЙКА (2016), ДЕТЕ (2019) е третата част от семейната трилогия на прочутата белгийска танцова компания. Без съмнение публиката в Пловдив отново ще бъде разтърсена от мощния заряд, присъщ на спектаклите на Peeping Tom.

Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират ДЕТЕ през призмата на често неразбрания, често подценяван от възрастните флуиден и оплетен във фантазии свят на детето. Спектакълът показва как перспективите му се променят, докато тялото расте, как личността се трансформира и оформя, докато детето става възрастен. Всяко движение в този забележителен танцувален портрет е продиктувано от мечтите, изборите, страховете, съмненията, несигурността…
Възрастните предполагат, но дали наистина разбират децата? Когато няма на кого и на какво да се опрат. Когато приемат кое е истина и кое е лъжа, кое е правилно и кое е грешно. Когато преминават през трамвиращи ситуации.

Как подрежат своя детски свят чрез измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите си, за да се справят в дадени ситуации. Каква е ролята на бащата и майката в тези сложни процеси?