Корупция ще бъде темата на вота на недоверие

Партията на БСП чака колегите си от ДПС и “Воля” да излъчат техни екипи, за да започнат обсъждане по темата за вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. Това заяви Корнелия Нинова, председател на БСП, пред журналисти.

Нашето предложение ще бъде – корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция. Може да бъде в здравеопазване, образование, регионално развитие. Навсякъде имаме поводи за това”, коментира Нинова.

Председателят на БСП коментира, че целта на вота на недоверие е истината.

Разговорите ще започнат другата седмица и ще се състоят в Народното събрание- “няма да има нищо скрито покрито”.

На въпрос дали разговори за вот на недоверие няма да бъдат удар по имиджа на България по време на председателството, Нинова отговори: „На КСНС при президента, председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 млрд. лева, които се крадат в България годишно. Заради корупцията не могат да се развиват нито образование, нито здравеопазване, нито пенсионна система.  Председателството не може да е оправдание за корупцията, която се вихри в държавата. То ще мине, ще замине“.

Имаме своите предложения за председателството, които ще се чуят в зала. Не може 6 месеца да мълчим за това, на което сме свидетели всеки ден, за случая с министъра на здравеопазването и много други примери. Едното не може да е оправдание за другото“, заяви Корнелия Нинова.

 

 

One Comment on “Корупция ще бъде темата на вота на недоверие”

Comments are closed.