Чай в пустинята- едно пътуване в Мароко

06 март – 26 март 2018г.

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия, бул”Васил Левски”57

Човек се връща там, където изпитва доброто си усещане за място. Разстоянието и различията на Мароко се преобразуват в близост, сякаш нещо изчезнало се обажда отново за първи път.” Филип Лхамсурен

Галерия ФотоСинтезис представя фотографската изложба Чай в пустинята – фотографска изложба на Васил Тодев. Едно пътуване в Мароко.

Откриване ще се състои на 06 март ( вторник) от 19.00 часа  с чайна церемония в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Кралство Мароко се намира в северозападната част на Африка. Известна още като част от региона Магреб.Т ази арабска и африканска държава е известна с веригата на Атласките планини и пустинята Сахара на юг. На запад и север Мароко има излаз на Средиземно море и Атлантическия океан. Природата на страната се характеризира с разнообразен релеф, климат и растителност. Дългата история на Кралството е оставила отпечатъка си върху културното развитие и богатите традиции на населението й.

Изложбата представя фотографии ,чийто автор е фотографа Васил Тодев, направени по време на няколко пътувания в южната част на Мароко. Показаните кадри са от Маракеш, Есауира, планините на Анти Атлас, Сахара и Атлантическото крайбрежие на Мароко.

Тази фото изложба отразяваща различни пейзажи от Мароко, е организирана под егидата на Посолство на Кралство Мароко в Република България.

Нейно Превъзходителство Госпожа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко за България и Македония, ще открие изложбата на 6 март 2018 от 19ч., в присъствието на представители на дипломатическите мисии на други държави, медии, различни институции и туристически агенции, които се интересуват от Мароко като дестинация..

По време на откриването на изложбата , представители на посолството на Кралство Мароко ще организират чаена церемония с марокански сладки, представляваща традиционен за страната жест на гостоприемство.

Откриването на изложбата е с вход свободен и отворен за широката публика.

Изложбата “Чай в пустинята” може да видите до 26.03.2018 година.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Посолството на Кралство Мароко в България и ФотоСинтезис.