”It’s Okay”- изложба на Мирослав Живков

Изложбата ще бъде открита на 7 октомври, от 18:30 часа в галерия ”КО-ОП”, София

Мирослав Живков – Джингиби завършва НХА със специалност Плакат и визуална комуникация, като чрез програмата Еразъм+ прави един семестър в Burg Giebichenstein в Хале, Германия, където се занимава главно с калиграфия, шрифт и фотография.
”It’s Okay” e петата самостоятелна изложба на 26-годишният габровец, който извън графиката, калиграфията и абстрактната рисунка работи и в областта на фотографията.

„Рисувам главно монохромно, като постоянно експериментирам с различни медии и инструменти и графични техники – ситопечат, цианотипия, висок печат, различни техники за монотипии. Смесвам и колажирам калиграфията с абстрактни форми, с които създавам преплетени композиции, в които можеш да се загубиш сетивно. Намирам работата си за експресивна и експериментална. Стремя се да използвам максимално малко познати образи и елементи, който да се асоциират ясно и точно с нещо. Наричам го стремеж към абсолютно изкуство, а именно то да не изисква допълнителни познания или пояснения от страна на зрителя. Искам то да въздейства със своите цветове, композиция, замах, линия, петно и др.“, казва за себе си Мирослав.