Нежните стихове на Петя Дубарова звучат в песни на “Бургас и морето”

Вече са избрани 12-те песни, които ще се състезават в конкурса “Бургас и морето”. Откриването му ще е на 3 август на сцената на Летния театър в морския град. Началото е обявено за 20,30 часа. Това съобщиха от пресслужбата на местната община, цитирани от БТА.

Всяка една от песните ще бъде оценена на живо, от жури, в състав – Йорданка Христова, Ева Найденова, Димитър Гетов, Димитър Атанасов, Кирил Вълчев и Веселин Пленеров, както и от публиката.

Освен конкурсната част ще има рецитал, посветен на поетесата Петя Дубарова. В Летния театър ще прозвучат български песни, сътворени по нейни стихове – “Нощ над града”, “Сбогом, лято”, “Радостта като сълза”, “Лунапарк”, “Доброта”, “Настроение” и др. Песните ще бъдат изпълнени от Йорданка Христова, Ваня Костова, Роси Кирилова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, Росица Борджиева, дует “Ритон”, “Тоника Домини” и др.

Водещи на конкурса за популярни песни ще са трима актьори – Моньо Монев, Албена Михова и Красимир Ранков.

Конкурсът “Бургас и морето” е едно от най-чаканите музикални изживявания през лятото на откритите сцени по българското Черноморие.