Софийска премиера на „Слънчогледова нива. Хайбун”

Разкази за обсебващата любов и майчинството 

Прекрасната нова книга с хайбун на Людмила Балабанова ни изкушава да навлезем в живота й, докато наред с това също изследва пространството и времето, и звездната светлина в дълбоките небесни далечини. Сред многото доставящи радост хайбуни, които тя предлага, са разкази за обсебваща любов, майчинството и за „двама снежни човеци, които се целуват за първи път”.

ЗА КНИГАТА

Брус Рос, редактор на първата англоезична антология с хайбун “Пътуване навътре, Американски версии на хайбун”:

„Слънчогледова нива” (български, английски) на Людмила Балабанова е показваща чувствителност и умение сбирка с 21 хайбуна, които могат да бъдат разделени на метафизически медитации (особено хубави са „Разстояния”, „Днес” и „Без часовник”) и преживявания, свързани с отношението на авторката към любовта (особено хубав е „Сезони”). Нейното кратко въведение към темата „хайбун” е проницателно: „Целта е да се стимулира въображението на читателя, за да се открият по-дълбоки връзки и сложни отношения.” Сбирката разкрива един уникален усет за хайбун, който си заслужава разгадаването.

Представянето на книгата ще се състои на 21 октомври /понеделник/ от 18.30 ч. в Литературен клуб „Перото” /НДК/, с участието на проф. Светлана Стойчева. Входът е свободен.

Дж. Зимерман:

ИК „Жанет” 45

Илина Илиева