Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса “Мениджър на годината”

Представяме ви финалистите в конкурса “Мениджър на годината 2019”

Асен Георгиев, изпълнителен директор на „Ейч Пи Инк България“ ЕООД

Компанията е част от HP Inc Co, САЩ. Основната дейност на HP Inc. в България е позициониране на продуктите и услугите на компанията на местния пазар, предоставяне на услуги и обслужване на глобални корпоративни клиенти и управление и администриране на вътрешни процеси за дружествата от групата в Европа, Близкия изток и Африка. Асен Георгиев е в компанията от 2006 г. Преди да стане изпълнителен директор, е търговски директор в отдела за персонални системи и решения за печат с отговорност върху целия бизнес с компютри, принтери и консумативи. Преди това отговаря за развитието на бизнеса с големите корпоративни клиенти в България, бил е и продуктов мениджър в отдела за решенията за печат. Преди да дойде в компанията, е бил на мениджърски позиции, професионалният му опит в ИТ сектора е повече от 15 години. Бакалавър по компютърни системи и технологии от Техническия университет в София, магистър по маркетинг от УНСС.

Весела Илиева, изпълнителен директор на „Юник Естейтс“ ООД, член на съвета на директорите на AG Capital и председател на съвета на директорите на „Адрес“ и „Имотека“

Повече от 18 години работи в недвижимите имоти, част от които на ръководни позиции в холдинга AG Capital. Има две магистърски степени – по международен маркетинг и продажби от УНСС и по Corporate Real Estate, Finance and Strategy от City University London. Завършва една от най-добрите executive програми – Challenge of Leadership, в INSEAD. Сертифициран специалист по жилищни имоти и член на RICS (Кралския институт за одобрени експерти). Член е на борда на BBLF (Българския форум на бизнес лидерите). Представител е на компании, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Unique Estates е ексклузивен партньор за страната на най-голямата мрежа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio.

Георги Заманов е член на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България

Магистър по икономика и финанси от УНСС и по ядрена физика от СУ „Св. Климент Охридски“ . Започва кариерата си като анализатор в БНБ, преминава през ОББ, HVB „Биохим“ и УниКредит Булбанк, където заема ръководни длъжности. От  2007 г. последователно е член на УС на UnіСrеdіt Ваnk в Сърбия, където отговаря за управлението на риска, а след това в UnіСrеdіt Ваnk в Украйна отговаря за корпоративното и инвестиционно банкиране. От януари 2016 г. е изпълнителен директор на Алианц Банк България, а от следващата година е главен изпълнителен директор. Банкер на годината през 2018 г.

Доброслав Димитров е изпълнителен директор на „Империя Онлайн“ АД

Сериен предприемач, запален гейм дизайнер, харизматичен лектор, ентусиаст на тема космонавтика. Има степен по финанси от Университета в Централна Оклахома в САЩ. Съосновател е на „Империя Онлайн“ – българска компания за разработка и разпространение на игри с повече от 45 млн. регистрирани потребители, част от Stillfront Group. Съосновател е на „Ъпнетикс“ – едно от най-големите аутсорсинг студиа за мобилни приложения в Югозападна Европа, част от Scafocus. Съосновател е и на „ИТ Таланти“ – единствената академия за безплатно обучение на разработчици, над 95% от които се реализират в повече от 80 партньорски ИT компании. Ментор е на стартиращи проекти в LAUNC Hub. Председател на BASSCOM.

Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“ АД

Има над 20 години международен опит в областта на информационните технологии, финансовите услуги, ИТ аутсорсинга, аутсорсинга на бизнес процеси и човешки ресурси. Под негово ръководство компанията нараства с изключително бързи темпове, удвоявайки размера си с всяка следваща година и превръщайки се в най-голямата технологична компания, която е основана в България и има български собственици. BULPROS има над 1200 служители и общо 19 офиса в Северна Америка и Европа. Пазарните предложения на компанията включват решения в сферата на облачните услуги и услугите за поддръжка (Cloud and Support Services), индустриалната дигитализация (Industry Digitalization), киберсигурността (Cyber Security), дигиталното работно място (Digital Workspace), технологичните услуги и продажби (Technology Services and Sales Services) с фокус в секторите финансови услуги и застраховане, професионални услуги, телекомуникации, производство, здравеопазване и търговия на дребно. Председател е на Българската аутсорсинг асоциация. През 2017 и 2018 г. е финалист в конкурса “Мениджър на годината”. Член е на борда на директорите на Американската търговска камара в България.

Мариела Маджарова е изпълнителен директор на „Телетек Електроникс“ ООД

Компанията произвежда пълна гама сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. Завършила e инженерна химия в Химикотехнологичния институт в София. Започва работа в „Телетек“ през 1992 г. и заема различни длъжности във фирмата, преди да бъде издигната за изпълнителен директор през 2010 г. Специализирала е маркетинг в Университета в Лутън, Великобритания, както и маркетинг и продажби, счетоводство за мениджъри в Нов български университет. Под нейно ръководство компанията разработва нови продукти, навлиза в 75 пазара и три пъти увеличава приходите си.

Мария Грашнова е главен изпълнителен директор на “Дентсу Иджис Нетуърк България“ ООД и ръководи бизнеса на Dentsu Aegis Network на Балканите

Отговаря за десет държави в региона – България, Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово. Член на изпълнителния борд на Dentsu Aegis Network  за Северна, Централна и Източна Европа. Присъединява се към Dentsu Aegis Network през 2012 г. като управляващ директор на Carat България. През 2015 г. е промотирана за главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, а през 2017 г. прибавя към отговорностите си и управлението на компанията в още девет балкански държави.

Радослав Николов е изпълнителен директор на SAP Labs България

Работи в компанията от 16 години. Освен изпълнителен директор на стратегическия развоен център в София е и старши вицепрезидент. В компанията над 930 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии. Завършил е математика във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е геометрия и информационни и комуникационни технологии, а след това е завършил и програма по лидерство във водещия университет по бизнес администрация – INSEAD.

Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“

Започва професионалния си път в застраховането през 2002 г. Към екипа на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ ЕАД се присъединява през 2004 г. като директор „Маркетинг и продажби“. През 2005 г. е избрана за член на управителния съвет, a през 2006 г. – за изпълнителен директор и председател на управителния съвет на дружеството. От 2016 г. е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” ЕАД. Член е и на управителния съвет на ЗАД „ БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД. През 2011 г. е избрана за член на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и председател на Комисията по животозастраховане към асоциацията. В периода 2015 – юни 2019 г. е председател на управителния съвет на асоциацията, а след изтичането на втория й мандат е избрана за член на управителния съвет. Член е на управителния съвет на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и на Стратегическия комитет на Insurance Europe.

Христо Христов е основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на „Дискордиа“ АД

Магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. Основава компанията през 1992 г. с предмет на дейност международен транспорт и логистика. По-късно под марката Discordia създава компании в Румъния и Украйна. В началото бизнесът е обвързан единствено с автомобилен транспорт и спедиция. По-късно изгражда и развива дивизии за железопътен, морски, въздушен и мултимодален транспорт. През 2013 г. разработва и стартира нов бизнес модел за управление и превоз на товари в Европейския съюз. Автор на книга-учебник, която се използва в някои от най-елитните учебни заведения. Бил е член на управителния съвет на КРИБ.

Президентът на РБългария г-н Румен Радев ще връчи кристалната статуетка на победителя на гала церемония, която ще се състои на 4 ноември в Софийската опера и балет, съобщава управителката на МИТ Прес ООД, издател на сп. “Мениджър” и организатор на конкурса Деница Димитрова.

 

Мартин Георгиев