Дебютната книга на автора излиза по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас

Запознава ни с 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправителствения сектор у нас

 „В България нищо не става.“
„В тази страна няма място за възпитани, честни и трудолюбиви хора.“
„Сам нищо няма да промениш!“
„Тук е така.“
„Спасявай се час по-скоро!“

Даниел Пенев, автор на „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“, и AMG Publishing ви канят на премиерата на книгата, която показва, че тази негативна представа за България далеч не е толкова достоверна, колкото изглежда на пръв поглед.

През последните 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава. Да, България със сигурност трябва да се справи с високите нива на корупция и битова престъпност и да запълни дефицитите в здравеопазването, образованието и правосъдието. Наличието на тези проблеми обаче не означава, че страната не напредва или че тук няма почтени, образовани и трудолюбиви хора, които коват промяната с ежедневни действия. Именно такива хора представя Даниел Пенев в дебютната си книга, която излиза по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас.

Даниел Пенев ще разкаже как, защо и кога е решил да напише тази книга и как е подбрал героите на историите в нея. Заедно с него ще бъдат и голяма част от участниците в книгата. Водещ на премиерата ще бъде Ася Методиева, бивш водещ на сутрешния блок на Българската национална телевезия (БНТ) и настоящ докторант в областта на политическите науки в Централноевропейския университет (ЦЕУ), която ще долети от Будапеща специално за събитието. За доброто ви настроение сме подготвили и няколко изненади.

За книгата
Сборникът „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ ни запознава отблизо с 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправителствения сектор у нас. С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. Чрез тази книга Даниел Пенев иска да мотивира възможно най-много свои сънародници да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

За автора
Даниел Пенев е журналист, маркетинг специалист и преводач. Правил е стажове в bTV, Dnevnik.bg и Reduta.bg. Негови материали са публикувани в български и международни медии като „Клуб Z“, BBC Знание, EurActiv.com и Balkan Insight. Даниел притежава бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария.

Премиерата е на 7 ноември 2019 г. в любимия на много писатели и читатели Литературен клуб „Перото“ в НДК. Начален час: 19:00 ч. Входът е свободен.

„Аз Чета“