Днес всички говорят за… неиздаваната песен на Фреди Меркюри

Авангардните идеи за реставрацията на „Нотр Дам“ и новооткритата песен на Фреди Меркюри –  са темите, които коментират  певицата Поли Генова и актьорът Тончо Токмакчиев

Направо е невероятно, но ето че почти четири десетилетия по-късно „изровена от пепелта”, излича нечувана досега песен на Фреди Меркюри.Песента се казва Time Waits For No One” и първоначално е била част от саундтрака на мюзикъла от 1986 г. „Време”. Написана е от Дейв Кларк, който е близък приятел на Фреди Меркюри до смъртта му. Версията, издадена по онова време, включва вокалите на Фреди Меркюри, но заедно с десетки добавени бекинг вокали /48 слоя, ако трябва да бъдем точни/ за разлика от по-ранната версия на песента, записана само с пиано и с гласа на Фреди Меркюри.

Поли Генова: Песен на Фреди Меркюри е открита след голямо и дълго търсене, нещо което не е издавано и не е излизало до момента – песен към която има и видеоклип. Никой до момента не я е виждал, защото записът е би изгубен. Песента е една красива балада с пиано. Никога не ми е достатъчно да чувам нови и нови неща и особено когато става въпрос за най-любимия ми мъжки глас, споделя Поли Генова.

Тончо Токмакчиев: Мислим си, че има неща, които са изчезнали само в археологията и  историята, но се оказва, че и в шоубизнеса нещо толкова близко до нас и към което има толкова голям интерес също може да изчезне. Не можем да кажем, че това е търговски трик.

За Реставрацията на „Нотр Дам“ – След като беше застигнат от тази трагична съдба тази  велика катедрала, един от символите на Християнска Европа, нещата, които се предлагат за реставрацията на покрива на „Нотр Дам“ са изключително интересни. Едно от предложенията е да има стъклен покрив. Друго предложение е да се направи отгоре райска градина, а има и идея отгоре да бъде направен басейн. „Бих казал, че това е много авангардна идея. Тъй като няма много места за релакс в центъра на Париж, явно са решили да направят някакъв басейн. Та при евентуален нов пожар да може веднага да се започне гасене/усмивки/, и около басейна да бъдат наредени статуите на апостолите. Много архитектурни студия от цял свят имат невероятни авангардни идеи.

 Как живеем ние българите в Европа

Последното проучване показва, че българите живеем на 56% от средния европеец. Покупателна способност на българина е на половина от средния европеец. От нашия регион Румъния е най-добре – 70% от средния европеец. Най-добре в Европа  живеят хората в Люксембург, Германия и Австрия

Поли Генова:”  Истината е в контраста . Има голяма разлика между хората с много възможности и хора с много малко възможности е доста голяма и продължава да расте. Можеш да видиш скъпи коли за милиони и …такива 20-годишни и втора употреба хиляди , споделя Поли Генова.

Тончо Токмакчиев: „В исторически план имаме много да наваксваме, тъй като каже някой България е най-бедната страна в Европа, обаче сме най-бедна в най-богатия клуб. През моя 56-годишен живот  не си спомням България да е била най-богата в Европа. Имаме много да наваксваме в исторически план. През 30-те години На Балканите сме били номер едно – най-силната икономика, и относително най-висок стандарт, но през изтеклите 45 години, от 9-ти септември нататък ни задминава и Гърция. Като говорим, че сме най-бедни искам да попитам кога сме били най-богати?

Поли Генова: Мисля, че ни липсва средна класа.

Тончо Токмакчиев: Средната класа се създава със възпитаване на лична инициатива, със традиции, а не с уравновиловка, със събиране в ТКЗС-та и съсипване на инициативата у хората в продължение на години, смяна на манталитет.

Източник: bTV, Instagram,Facebook